Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ashton Kutcher had moeite met rol ‘Steve Jobs’

Het spelen van de rol van Apple Inc. oprichter Steve Jobs was volgens Ashton een van de engste dingen die hij in zijn le...

Ashton Kutcher had moeite met rol ‘Steve Jobs’

Het spelen van de rol van Apple Inc. oprichter Steve Jobs was volgens Ashton een van de engste dingen die hij in zijn leven heeft gedaan. De in 2011 overleden voorman van Apple stierf tijdens zijn gevecht met alvleesklier kanker en zit nog bij veel mensen fris in het geheugen.

Om zich voor te bereiden op zijn filmrol heeft Ashton onder andere urenlang beeldmateriaal  van Steve’s speeches bestudeerd. Ook hield hij zich aan een fruitarian diet, wat inhoudt dat hij alleen fruit, noten, zaden en groenten mocht eten. Het eetpatroon, dat deel uitmaakte van Steve Jobs’ levensstijl, heeft Ashton zelfs eventjes in het ziekenhuis doen belanden. Hij kreeg verschrikkelijke buikpijn en zijn bloedwaarden waren out of control. Dit vertelde hij bij de voorvertoning van de film tijdens het Sundance filmfestival in Utah.

Toch heeft Ashton grote bewondering voor de ontwikkelaar van de iPod en vond hij het een eer om hem na te spelen. De film, genaamd jOBS, gaat officieel pas in April in de Amerikaanse bioscopen draaien maar het is nog niet bekend of de film ook hier te zien gaat zijn. (CCA)