Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Amanda Krabbé kan niet zonder Martijn

Het huwelijk van Amanda en Martijn Krabbé verkeerde diverse malen in zwaar weer. Ondanks de diepe dalen zijn ze nog alti...

Amanda Krabbé kan niet zonder Martijn

Het huwelijk van Amanda en Martijn Krabbé verkeerde diverse malen in zwaar weer. Ondanks de diepe dalen zijn ze nog altijd bij elkaar.

“Onze relatietherapeut vroeg eens: ‘Wie wil je dat er naast je op de bank zit als je tachtig bent?’ Ja, Martijn natuurlijk – maar niet elke dag, dat is ook zo saai, haha”, zegt Amanda deze week in Grazia.

“Maar nee, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen. We gaan weleens samen uit eten en ik kan me geen leuker tafelgezelschap voorstellen dan Martijn. Na achttien jaar kunnen we nog steeds enorm met elkaar lachen en eindeloos praten.”

“En ook al haat ik hem soms, en vind ik hem een lul, het is wel mijn lul”, aldus de brunette.

Amanda vertelt dat ze het een paar jaar geleden zwaar had. Ze voelde veel onvrede en vroeg zichzelf af of dit het nou was? Daarom ging ze vier maanden lang als activiste mee op het schip de Sea Shepherd.

“Ik heb mijn midlifeje wel gehad”, geeft ze toe. “Dat begon een paar jaar geleden met een gevoel van onvrede. Leegte. Vier kinderen, de huishoudelijke beslommeringen, ik begon er steeds meer tegenop te zien.”

“Je doet boodschappen, maar ze eten niet. Je doet ze in bad en brengt ze naar bed, maar ze slapen niet. Na zes jaar lang vieze luiers, borstvoeding en slapeloze nachten wilde ik het weer léuk hebben.”

“En naar mijn idee had Martijn het alleen maar leuk”, gaat ze verder. “Het was voor mij alsof hij elke dag naar de kermis ging, terwijl hij natuurlijk gewoon aan het werk was. Voor mij was de tocht met de Sea Shepherd nodig om bepaalde dingen uit de kristalliseren. Dat is een heel proces geweest.”

Lees het uitgebreide interview met Amanda deze week in Grazia.

Beeld: ANP