Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

H&M lanceert nieuwe milieubewuste collectie

H&M staat niet alleen voor modieuze kleding met een fijn prijsje, maar richt zich tevens steeds meer op duurzaamheid. Zo...

H&M lanceert nieuwe milieubewuste collectie

H&M staat niet alleen voor modieuze kleding met een fijn prijsje, maar richt zich tevens steeds meer op duurzaamheid. Zo lanceerde de Zweedse modeketen afgelopen jaar al de Garden Collection en komt er ook dit voorjaar een gloednieuwe, ecologisch verantwoorde collectie voor zowel dames, heren als kinderen. Vandaag gaf H&M ons alvast een exclusieve preview van die ‘Conscious Collection’.

Hoewel je bij duurzaam en milieubewust wellicht denkt aan geitenwollen sokken is de Conscious collectie ultra-modieus. Vervaardigd van biologisch katoen en andere duurzame materialen zien we in de collectie stijlvolle, trendy ontwerpen in allerlei verschillende wit- en nudenuances.

Bijzonder aan de ontwerpen voor de dames is dat deze voorzien zijn van prachtige, gedetailleerde broderie, ruches en draperingen. Waarbij de leuke shorts, lange rokken en romatische jurkjes bij ons de meeste indruk maakten. Fijn aan de Conscious collectie is daarnaast dat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn als die van de ‘gewone’ H&M collecties. Je steentje bijdragen aan een beter milieu hoeft dus niet perse meer te kosten.

Natasha Poly (dit keer met bruin haar) is het gezicht van de nieuwe, duurzame collectie.

Vanaf 14 april is de Conscious Collection in alle H&M-winkels te koop.

(Tess van Daelen)