Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Modellen zouden meerderjarig moeten zijn

Modellen zouden minstens 18 jaar moeten zijn. Tot die conclusie kwam een panel van de Council of Fashion Designers of A...

Modellen zouden meerderjarig moeten zijn

Modellen zouden minstens 18 jaar moeten zijn. Tot die conclusie kwam een panel van de Council of Fashion Designers of America, de beroepsorganisatie van de Amerikaanse modeindustrie.

In het panel zaten onder andere ontwerper Zac Posen en Nederlands model Doutzen Kroes, net als David Bonnouvrier, de director van DNA Model Management en James Scully, een bekende castingagent.

Die laatste uitte zijn bezorgdheid over de leeftijd van de laatste generatie mannequins: “Ik zou graag een minimumleeftijd van 18 jaar verwezenlijkt zien. Ik vind het moeilijk om een jong meisje dat nog nooit een jongen heeft gezoend het bevel te geven om sexy over de catwalk op te lopen”, bekent James Scully.

Ons Nederlands topmodel Doutzen Kroes vertelde dat ze in het begin van haar carrière  moeilijk had omdat ze niet paste in de kleine ‘sample sizes’. Tegenwoordig worden er steeds jongere meisjes geboekt die er met hun jeugdige kinderlijfjes wel in passen.

Vijftienjarige meisjes, en zelfs jonger, zijn geen uitzondering meer. Doutzen Kroes gaf niet toe aan de druk om af te vallen en dat  was geen verkeerde beslissing.  Ze staat wederom in de Forbes-lijst van best betaalde modellen en wel op de zesde plaats met een inkomen van 6 miljoen dollar.

Ze heeft het zelfs geschopt tot ‘Victoria’s Secret Angel’, een model voor het beroemde Amerikaanse lingeriemerk dat zijn modellen met engelenvleugels de catwalk op stuurt. Daarmee trad het Nederlandse model met rondingen in de voetsporen van Gisele Bündchen en Heidi Klum, respectievelijk nummer 1 en 2 van de eerder genoemde lijst.

Het meest opvallende aan die lijst is dat de grootverdienende modellen gemiddeld eind twintig zijn. De twee jonkies op de lijst zijn Emanuala de Paula met 21 lentes en Douzten Kroes met 25 jaar.  Er zijn geen minderjarige meisjes op te vinden.

Gelukkig maar?