Waarom Beyoncé en Jay-Z bleven zitten tijdens het volkslied met Super Bowl

Rising star Amanda Gorman eerste dichter ooit tijdens Super Bowl

Amanda's carrière gaat als een speer.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Amanda Gorman

Amanda Gorman verwierf vorige week wereldwijd faam met haar indrukwekkende voordracht bij de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Enne, dat is nog niet alles, want dit leverde haar ook nog eens een modellencontract op én ze zal als eerste dichter ooit optreden tijdens de Super Bowl.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Super Bowl

Jawel, Amanda heeft opnieuw een indrukwekkende klus in de wacht gesleept. Zo maakt de jonge poëet op Twitter bekend dat ze als eerste dichter ooit mag optreden tijdens de Amerikaanse Super Bowl.

“Ik kijk er enorm naar uit om poëzie op de voorgrond te zetten tijdens het meest bekeken televisieprogramma van Amerika”, laat Amanda weten over deze kans. Ook maakt ze duidelijk dat ze deze kans niet kreeg door haar plotselinge beroemdheid na de inauguratie van Joe Biden.

“Ik wil ook zeggen dat deze kans niet komt door mijn inauguratie-beroemdheid – ook al lijkt dat nu misschien zo. Ik ben al weken in gesprek met Super Bowl, nog voordat ik werd uitgenodigd voor de inauguratie. Ik moest dit alleen nog even geheimhouden.”

Rising Star

Dat de carrière van Amanda momenteel als een speer gaat, is nog een understatement. Hoewel de dichter in Amerika al bewonderd werd, is ze nu ook wereldwijd bekend. De poëet maakte tijdens de inauguratie namelijk diepe indruk op velen met haar woorden als: “There is always light, if only we’re brave enough to see it. If only we’re brave enough to be it.”

Amanda's plotselinge wereldwijde bekendheid resulteerde er voor de poëet in dat haar dichtbundel The Hill We Climb een oplage van één miljoen exemplaren krijgt. Bovendien tekende de dichter 26 januari een modellencontract bij IMG models én is ze plots uitgegroeid tot style-icoon. Ook groeide haar aantal volgers op Instagram flink. Voor de inauguratie had Amanda zo’n 45.000 volgers op Instagram. Inmiddels zijn dat er 3,2 miljoen.

Op 7 februari zal Amanda een gedicht voordragen tijdens de Super Bowl in de stad Tampa (Florida, Amerika). Wij zijn nu al benieuwd!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');