Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Holland begraaft strijdbijl met auteur

AMSTERDAM - Kim Holland heeft de strijdbijl begraven met de auteur van het boek Meisjes van mevrouw De Wit, meldt De Te...

Kim Holland begraaft strijdbijl met auteur

AMSTERDAM - Kim Holland heeft de strijdbijl begraven met de auteur van het boek Meisjes van mevrouw De Wit, meldt De Telegraaf. Na een goed gesprek dinsdag zouden de twee vrouwen het eens zijn geworden.

De pornoproducente was eerder deze week woedend vanwege het zaterdag verschenen boek van Patricia Perquin, waarin staat dat Holland toestaat dat vrouwen onder dwang van loverboys in haar films spelen. Holland dreigde met juridische stappen tegen de schrijfster en uitgeverij Prometheus. ''Ik geef ze via een brief één dag de tijd om met mij in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen", zo meldde ze zondag via Twitter.

Kim heeft haar mening over de aantijgingen in het boek bijgesteld na het gesprek. Ze ontkent nog altijd iets met loverboys te maken te hebben, maar ze sluit volgens De Telegraaf niet langer uit dat meisjes zonder haar medeweten onder dwang staan. "Ik was me er absoluut niet van bewust dat die meiden iedereen geweldig voor de gek kunnen houden. En mij dus ook", zegt Holland.

De auteur en de producente hebben besloten dat ze uitbuiting in de seksindustrie samen willen bestrijden. Perquin, die onder een pseudoniem schrijft, zegt: "We willen laten zien dat we er samen uit zijn gekomen en dat we allebei een enorme afschuw hebben van uitbuiting. We hebben er gisteren uren over gepraat en we zijn het hierover eens: dit kunnen we samen aan."