Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Froukje de Both is een beschermende moeder

Froukje de Both maakte voor Stop Kindermisbruik, het goede doel van onder anderen Yolanthe Sneijder-Cabau, een heftige r...

Froukje de Both is een beschermende moeder

Froukje de Both maakte voor Stop Kindermisbruik, het goede doel van onder anderen Yolanthe Sneijder-Cabau, een heftige reis naar India. De presentatrice is ambassadeur van de stichting en zag met eigen ogen onder welke vreselijke omstandigheden jonge meisjes dagelijks door tientallen mannen worden misbruikt. In totaal zo’n 1,2 miljoen.

Stop Kindermisbruik bestaat vijf jaar en viert dat met een nieuwe, confronterende campagne en bijbehorende documentaire, die Froukje insprak. “Ik maakte de reis naar India en wist dat ik vanaf dat moment nooit meer bij de stichting weg zou kunnen. Al zou er elk jaar maar één meisje gered worden… Het zal je dochter maar zijn!” vertelt ze aan Vrouwonline.nl.

De blondine denkt nog regelmatig terug aan de heftige reis die ze maakte. Het heeft haar diep geraakt en ze weet dan ook zeker dat ze haar dochter Emma daar in de toekomst over zal vertellen. “Ze is nu pas 4 jaar, maar ik wil haar zeker meegeven dat het niet vanzelfsprekend is om te leven zoals wij hier leven. Dat meisjes in landen als India uitgebuit worden en dat we dat niet moeten laten gebeuren.”

Froukje noemt zichzelf een redelijk beschermende moeder. “In mijn hart zelfs héél beschermend, maar ik probeer mijn kind niet panisch te maken voor het leven. Ik denk dat als je je kind constant een soort van ‘inkapselt’, ze dan het gevoel krijgt dat ze niks zonder mij kan. Dus ik wil wel dat ze sterk wordt en zelfvertrouwen heeft. Maar ik hou het natuurlijk allemaal wel als een tijger in de gaten!”

De heftige documentaire Nobody’s Girl is te bekijken via de website van Stop Kindermisbruik.