Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Weinig meezingers Koningslied (+ video)

Het Koningslied moest een groot meezingspektakel worden door het hele land, maar dat ging niet overal goed. Het lied, ge...

Weinig meezingers Koningslied (+ video)

Het Koningslied moest een groot meezingspektakel worden door het hele land, maar dat ging niet overal goed. Het lied, gezongen door 33 artiesten in Ahoy Rotterdam onder leiding van Paul de Leeuw, werd ook op het Museumplein in Amsterdam rechtstreeks uitgezonden. Daar zongen echter slechts een handjevol mensen mee.

Volgens RTV Oost was het in Zwolle nog veel erger, daar werd het Koningslied namelijk helemaal vergeten. Op het moment dat het lied meegezongen moest worden, was een dj nog druk aan het draaien op het Rodetorenplein. Op het Vrijthof in Maastricht werd het hele lied afgeblazen bij gebrek aan meezing-belangstelling.

John Ewbank, componist van het Koningslied, was ondanks alle ophef over het nummer toch aanwezig in Ahoy. “Het belangrijkste is deze dag, en niets mag die dag overschaduwen”, zei hij. Aan RTL Boulevard liet hij weten de dag van de troonswisseling 'één bonk gezelligheid' te vinden.

Bron: BuzzE - Beeld: ANP