Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Courtney Love wilde Peaches Geldof helpen

Courtney Love zegt dat ze Peaches Geldof van haar drugsverslaving af wilde helpen. "Maar dat bleek een onmogelijke opgav...

Courtney Love wilde Peaches Geldof helpen

Courtney Love zegt dat ze Peaches Geldof van haar drugsverslaving af wilde helpen. "Maar dat bleek een onmogelijke opgave", vertelt de zangeres in het Britse Grazia Magazine.

Pijnstiller

Courtney vertelt dat ze enkele jaren geleden bezoek kreeg van haar toen 21-jarige fan Peaches, in een hotel in Los Angeles waar ze verbleef. "Ze had een zak vol OxyContin bij zich, zo'n 500 pillen. Ik moest haar met haar gezelschap letterlijk de deur uit duwen." OxyContin is een populaire pijnstiller met een heroïne-achtige werking.

"Het was zo'n levendige meid, het is bizar en verschrikkelijk dat ze is overleden", vertelt Courtney. "Ik was niet verrast toen ik las dat er heroïne in het spel was. Ik weet hoeveel Peaches van drugs hield."

De 49-jarige Courtney staat zelf ook bekend om haar excessieve drugs- en alcoholgebruik. Eerder deze maand werd ze nog beticht van betrokkenheid bij de dood van haar man Kurt Cobain, die in 1994 zelfmoord gepleegd zou hebben. Hij zou echter zodanig onder invloed van drugs zijn geweest dat zelfmoord onmogelijk was, concludeerde Courtney's eigen vader in zijn pas verschenen boek Love Kills: The Assassination of Kurt Cobain.

Bron: BuzzE / Beeld: Getty