Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kate Bosworth komt met Shazam app voor kleding

Kate Bosworth (31) gaat haar kennis en gevoel voor mode en stijl inzetten voor een nieuwe iPhone app die werkt als een S...

Kate Bosworth komt met Shazam app voor kleding

Kate Bosworth (31) gaat haar kennis en gevoel voor mode en stijl inzetten voor een nieuwe iPhone app die werkt als een Shazam voor kleding. Style Thief, zoals de nieuwe app heet, wordt woensdag gelanceerd en geeft gebruikers de mogelijkheid outfits die zij op straat of in een tijdschrift zien te fotograferen, waarna de beeldherkenningsoftware van de app het kledingstuk vindt via de meer dan 300 aangesloten modewebsites. Er zit dan ook nog een click-to-buy knop op zodat je direct in de app het item kan kopen.

"Iedereen heeft mode-nijd"Kate gaat de functie van chief marketing officer voor de app vervullen en haar man, regisseur Michael Polish is aangesteld als chief creative officer. "Iedereen heeft mode-nijd. Dat gevoel dat je als je iets ziet in een blad, op de catwalk of bij een vriendin en die look eigenlijk meteen zo zou willen overnemen", legt de actrice uit bij de lancering van de app. 

Het is niet de eerst poging die Kate doet als ondernemer. In 2010 lanceerde zij al de juwelenlijn JewelMint. Ook ontwierp zij twee door muziekfestivals geïnspireerde kledinglijnen voor TopShop en werkt ze in samenwerking met een kledingmerk uit LA aan een nieuwe lijn die later dit jaar uitkomt.

   Style Thief

Kate Bosworth en Michael Polish

Beeld: Apple / Getty Images