Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

6 Haarmaskers die je zelf kunt maken

Zomer en vakantie kunnen soms slecht zijn voor je haar. De zon, zee en zwembaden kunnen je lokken erg uitdrogen. Gelukki...

6 Haarmaskers die je zelf kunt maken

Zomer en vakantie kunnen soms slecht zijn voor je haar. De zon, zee en zwembaden kunnen je lokken erg uitdrogen. Gelukkig kun je je haar weer helemaal mooi maken door het op te peppen met een zelf gemaakt haarmaskertje. Het is goedkoper dan een kant-en-klaar maskertje, en je maakt het van enkel natuurlijke producten.

1. Avocado maskerEen avocadomasker is perfect voor droog en beschadigd haar. Het maakt je haar zacht, glad en gehydrateerd. Hoe doe je het? Mix een rijpe avocado met een half kopje melk en een eetlepel olijfolie of amandelolie. Laat het maskertje 15 minuten in trekken en spoel het uit onder de douche.

2. EiermaskerEen eiermasker is een verfrissend en hydraterend masker, dat makkelijk te maken is. Klop een eierdooier samen met 2 eetlepels olijfolie en een kopje melk in een kom. Knijp een beetje limoensap door het mengsel en verdeel het door je haren. Spoel het masker na 15-20 minuten uit met koud water.

3. BananenmaskerBanaan is rijk aan Vitamine A,E en C en kalium. Kalium zorgt voor een gezonde hoofdhuid. Mix twee rijpe bananen met een eetlepel kokosolie, een eetlepel olijfolie en een beetje honing.  Breng het mengsel aan op je haren en hoofdhuid en laat het vijf minuten intrekken. Spoel het uit met koud of lauw water. Je haar zal er zacht en glanzend uit zien.

4. KokosmaskerKokosolie is erg goed voor droog en beschadigd haar. Neem twee delen kokosolie en voeg het bij één deel olijfolie. Breng het aan op je haar, en spoel het na ongeveer 10 minuten goed uit met shampoo.

5. AardbeienmaskerAls je problemen hebt met je hoofdhuid, of vet haar hebt, dan is het aardbeienmasker echt iets voor jou. De vitamine C zal de PH balans en vetproductie op je hoofdhuid reguleren. Hier wordt je haar ook gezonder van. Mix een handjevol aardbeien met een eetlepel honing en een eetlepel kokosolie. Breng het mengsel aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het uit met koud water voor het beste resultaat.

6. HavermoutmaskerAls je last hebt van roos, kun je een havermout masker goed gebruiken. Het is snel en makkelijk te maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel melk en een eetlepel amandelolie of olijfolie. Laat het mengsel 25 minuten intrekken en spoel het uit met shampoo.