6 x Voedsel voor prachtige nagels

Mooie nagels krijg je niet pas zodra je een potje rode nagellak tevoorschijn haalt. Je kunt de schoonheid van je nagels...
 6 x Voedsel voor prachtige nagels

Mooie nagels krijg je niet pas zodra je een potje rode nagellak tevoorschijn haalt. Je kunt de schoonheid van je nagels namelijk al veel eerder verbeteren met behulp van bepaalde voeding.

Doffe nagels die snel afbreken. Zelfs al eet je gezond, betekent het nog niet dat je nagels in perfecte conditie zijn. Maar nagels zijn dol op bepaalde voedingsstoffen. Check hieronder zes etenswaren die de gezondheid van jouw nagels zullen boosten.

1. BroccoliOm de eiwitten die je binnenkrijgt aan het werk te zetten, is het aminozuur cysteïne nodig. Broccoli barst van dit spul en is daarom de perfecte snack. Ook nog eens goed voor je haar!

2. KokosolieGezonde vetten zoals kokosolie helpen je lichaam voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast zitten er ook vitaminen A, D, E en K in, wat allemaal goed is voor gezonde en sterke nagels.

3. EiEieren zitten vol eiwitten, wat de sleutel is tot sterke nagels. In ei zit ook veel vitamine B, wat volgens onderzoek de groei van je nagels stimuleert.

4. SpinazieDat spinazie goed is voor de gezondheid, wisten we al. Maar het is ook krachtvoer voor je nagels. Spinazie zit vol met vitamine A, B, E en ijzer. Goed voor de stevigheid en groei van je nagels.

5. KipNet als ei, bevat kip veel eiwitten en vitamine B. Daarnaast zit er ook zink in. Deze drie voedingsstoffen zijn goed voor de groei van je nagels.

6. ZalmDit overheerlijke visje zit bomvol eiwitten en zink. Dit helpt je lichaam de eiwitten goed op te nemen. Daarnaast bevat zalm ook koper en seleen, welke goed zijn om collageen aan te maken voor de groei van je nagels.

 

Beeld: Sanoma beeldbank

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f66e9fbb87e1', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });