Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Slaap tekort? 5 Stappen om een uitgeruste look te faken

Je kent het wel: een weekend gevuld met wilde avonden, een wijntje of twee teveel en (veel) te weinig slaap. Maar life g...

Slaap tekort? 5 Stappen om een uitgeruste look te faken

Je kent het wel: een weekend gevuld met wilde avonden, een wijntje of twee teveel en (veel) te weinig slaap. Maar life goes on, dus maandag word je weer fris en fruitig op werk verwacht. Tijd om uren voor de spiegel te staan heb je niet, maar met wallen en een oververmoeide huid de deur uit zie je ook niet zitten. Volg deze vijf stappen en binnen tien minuten heeft niemand meer door wat zich in het weekend heeft afgespeeld.

Stap 1. PrimerBegin met een primer. Klinkt saai en onnodig, maar werkt wel echt. Een primer vormt een barrière tussen de huid en de make-up, waardoor het beter blijft zitten en daarnaast ook een stuk beter voor je huid is. Breng het over je hele gezicht aan om een goede basis te creëren.

Stap 2. FoundationEr zijn vrouwen die een beetje angstig worden van foundation, omdat ze geen plamuur laag op hun gezicht willen. Maar als je het goed doet, zie en voel je het niet op je huid zitten. Gebruik een foundation die te vergelijken is met een serum, zoals de Dior Capture Totale Foundation. Breng een dun laagje aan en smeer het mooi uit, zodat de foundation één wordt met je huid.

Stap 3. ConcealerWallen zijn een grote oorzaak van een uitgeputte look. Koel eerst je ogen met twee koude theelepels en smeer dan een beetje concealer op je wallen. Maar let op: de grote fout die altijd wordt gemaakt, is door de concealer helemaal onder je ogen te smeren. Het heeft echter een veel beter effect als je het alleen bij de binnenste ooghoeken houdt. Een klein detail, dat een groot verschil maakt.

Stap 4. BlushNiets is beter dan een goede blush om je gezicht een oppepper te geven. Ga voor blush die een paar tinten donkerder is dan je eigen huidskleur en breng het op de appeltjes van je wangen aan, tot in je haarlijn.

Stap 5. HighlighterTot slot doet ook een highlighter wonderen. Dep een klein beetje op de brug van je neus, het midden van je kin en de binnenste hoeken van je ogen. Voor een avondlook kun je ook nog een beetje op het hoogste punt van je jukbeenderen aanbrengen. Dé truc voor een uitgeruste look.

Beeld: Sanoma beeldbank