Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De comeback van de Canadian Tuxedo

De matchende spijkerstof outfit van Justin Timberlake en Britney Spears gaat ongetwijfeld de geschiedenis in als grootst...

De comeback van de Canadian Tuxedo

De matchende spijkerstof outfit van Justin Timberlake en Britney Spears gaat ongetwijfeld de geschiedenis in als grootste fashion faux pas ooit. Maar het lijkt erop dat de trend terug is van weggeweest; spijkerstof op spijkerstof is weer helemaal hot.

Canadian Tuxedo

Hoewel double denim eigenlijk wordt gezien als een modemisser, zoals het dragen van sokken met sandalen, lijken designers graag onze kijk daarop te veranderen. Dit seizoen stuurde modehuizen Balmain, Louis Vuitton, en Joseph Altuzarra modellen gehuld in de denim look de catwalk op. Ook Ralph Lauren steekt de Canadian Tuxedo in een nieuw jasje met zijn nieuwe Purple Label mannencollectie voor de lente van 2015. In de collectie worden colbert, pantalon en gilet allemaal met elkaar gecombineerd in verschillende driedelige spijkerpakken.

Fashionblogger en oprichtster van Want Her Wardrobe Lydia Jones, laat zich uit over de trend: "Een paar jaar geleden, was het dragen van double denim echt niet cool, maar dat werd door fashionbloggers en de streetstyle veranderd. Ook bij de grote modehuizen lijkt het langzamerhand weer aan te slaan.". Stylist van de sterren Danie Bles houdt ook van de trend: ''Ik vind spijkerstof op spijkerstof ook helemaal te gek. Ik droeg vorig jaar op de cover van de ByDanie Styleguide al een volledige spijker outfit. Ik vind het vooral tof om grijs denim op blauwe denim te dragen.''

Gespot

Stijliconen Kate Moss, Rihanna, Eva Mendes en Kim Kardashian worden regelmatig gespot in een dubbele spijkerlook. Ook deze week's covergirl Miranda Kerr laat de trend niet onopgemerkt voorbij gaan.

Beeld: Getty