18 September de allereerste #NoMakeupDay

Op donderdag 18 september wordt de allereerste No make-up day gehouden. De Brandwonden Stichting daagt op deze dag alle...

Op donderdag 18 september wordt de allereerste No make-up day gehouden. De Brandwonden Stichting daagt op deze dag alle vrouwen uit om 24 uur geen make-up te dragen. Hiermee wordt extra benadrukt dat een brandwond niet zomaar verdwijnt en echte schoonheid van binnen zit.

Natural beauty

Om elkaar te laten zien hoe mooi jij als natural beauty bent, wordt iedereen gevraagd om op 18 september een selfie te posten op social media met de hashtag #nomakeupday. “Naar het schijnt is het maar 1% van alle vrouwen op de wereld gegund eruit te zien als een model. Wat ik een geruststellende gedachte vind ik als ik weer eens driftig een super wal, pukkel of glimplek wegwerk”, zegt woordvoerder Marieke Stegenga van de Brandwonden Stichting.

“Het is wat mij betreft dus een hele eerlijke en simpele manier om je tong uit te steken naar het schoonheidsideaal en alle meiden en vrouwen met een beschadigd uiterlijk te steunen”, voegt Stegenga daaraan toe. Hoog tijd voor een mooi initiatief om al deze dames een hart onder de riem te steken!

Bro: Brandwonden Stichting, Beeld: Brandwonden Stichting

Laatste nieuws