Health trend: Oil Pulling

Is jouw huid toe aan een boost, wil je ook een stralend witte Hollywood smile of kan jouw lichaam wel een detox gebruike...

Is jouw huid toe aan een boost, wil je ook een stralend witte Hollywood smile of kan jouw lichaam wel een detox gebruiken? Dan is oil pulling misschien wel de oplossing!

Olie

Oil pulling, of olie trekken in het Nederlands, stamt af van een eeuwenoude geneeswijze genaamd Ayurveda uit India. Het is een goedkope en natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften en te verjongen. In India wordt op deze manier verschillende kwalen en aandoeningen verholpen. Je hebt een betere nachtrust, bent ’s ochtends fitter, krijgt er een stralende huid van en mondklachten als gevoelige tanden die verdwijnen, zijn slechts enkele ervaringen van mensen die pullen.

Hoe werkt het

Oil pulling is heel simpel. Zorg ervoor dat je, voor je begint, eerst je tanden hebt gepoetst. Vervolgens neem je één eetlepel koudgeperste olie in je mond en begint daarmee te spoelen. Zorg er wel echt voor dat de olie die je koopt koudgeperst is, bij voorkeur zonnebloem- of sesamolie.

Het is niet de bedoeling dat je dat op dezelfde manier je mond spoelt zoals je dat doet als met mondwater, dus laat het gorgelen vooral achterwege en let erop dat je de olie niet inslikt! De beste manier is om de olie heel langzaam 15 tot 20 minuten tussen je tanden en kiezen te duwen. Daarna spuug je de olie, bij voorkeur in het toilet, uit. De olie hoort dan wit te zijn en zit vol met bacteriën, dat is waarom je het maar beter kunt uitspugen. Is de olie niet wit, dan kan dat twee redenen hebben. Of je hebt niet lang genoeg gespoeld, of je bent uitgedroogd doordat je niet genoeg water drinkt.

Doordat je de olie op deze manier in je mond spoelt, wordt je stofwisseling geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen verwijderd die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Het speeksel vermengt zich met de olie en bij het uitspugen verlaten die het lichaam. Wat vind jij van oil pulling, laat het hier weten.

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws