De 5 grootste afknappers voor het online dating profiel

Een recente studie onthult wat de do’s en don’ts zijn bij het invullen van een online datingprofiel. We hebben de neigin...

Een recente studie onthult wat de do’s en don’ts zijn bij het invullen van een online datingprofiel. We hebben de neiging alleen positieve eigenschappen en activiteiten te delen op datingsites om de beste versie van onszelf in de spotlights te zetten. Waarom zou je een potentiële match moeten vertellen over die extreme haargroei op je rug of over het feit dat je met gemak een pot Nutella per dag leeg lepelt? Als iedereen dat soort dingen zou onthullen, dan zouden we allemaal single zijn…

Waarheid

Maar, hoe ver kun je gaan? Volgens de deelnemers van de laatste enquête van datingsite eDarling zijn er enkele veel voorkomende fouten op online dating profielen die echt niet kunnen.

De belangrijkste factoren waar we naar kijken als we een online datingprofiel beoordelen zijn de foto (87%), leeftijd (87%), beroep (55%), activiteiten (45%) en slechte gewoontes (28%). En dit is ook precies de informatie die volgens de ondervraagde singles het meest verfraaid wordt op het profiel.

Hoewel 79% van de deelnemers gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80%) dat ze nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op hun online profiel.

De No-Go’s

Meer dan de helft van de respondenten ergert zich het meest aan taalfouten: 55% zegt spel- of grammaticale fouten de grootste afknapper te vinden in een online datingprofiel. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden niet op prijs gesteld door Nederlandse singles. In de foto selectie is het belangrijk de focus op de persoon te leggen: zonnebrillen, groepsfoto’s en feestfoto’s worden niet kun je daarom maar beter achterwege laten.

Eerlijkheid duurt het langst

Sommige personen gebruiken de anonimiteit van de online dating wereld om een betere versie van zichzelf te creëren- iemand die ze altijd al hadden willen zijn. De waarheid komt uiteindelijk boven water en dan blijkt men weinig vergevingsgezind te zijn: ruim 62% van de ondervraagden zou geen relatie met iemand kunnen hebben die zijn/haar persoonlijke profiel verfraaid heeft.

Lees ook: Tinder Dagboek: Reality check

Beeld: Sanoma Beeldbank, Bron: E-Darling

Laatste nieuws