Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bachelor Paul is klaar met reality: 'Geen datingshows meer voor mij'

'Ik werd neergezet als de alfaman, maar dat is niet helemaal wie ik ben.'

Paul

Paul Roos was het afgelopen seizoen één van de twee bachelors. Helaas heeft hij de liefde niet gevonden in De Bachelor en gaat hij nog steeds als happy single door het leven. De kans dat hij opduikt in een andere datingshow of realityprogramma is ook behoorlijk klein, zo vertelt hij in een interview met Chloe Sterk van DailyNonsense.nl.

De Bachelor

Samen met Rien ging Paul dit seizoen op zoek naar de liefde in De Bachelor. Hij heeft het zowel met winnares Josephine als runner-up Eline geprobeerd, maar helaas wist Cupido niet raak te schieten bij Paul. Gelukkig stapte hij er ook nuchter in. "Ik dacht vooral aan het daten op een tropisch land", vertelt hij. Dat iedereen vervolgens kon meekijken, drong pas door toen hij de eerste aflevering op tv zag. "Ineens besef je dat je niet aan een schoolprojectje hebt meegedaan, maar aan De Bachelor, dat was best confronterend".

Al snel ontdekte Paul dat heel Nederland zijn 'zwakke plekken' en 'vreemde treksjes' kon zien. "Het voelt een beetje als een voetbalwedstrijd, iedereen langs de zijlijn weet het altijd beter", stelt hij. "Ik had al een dikke huid, maar door De Bachelor is die nog dikker geworden." Volgens de bachelor kan reality soms een heel ander beeld van iemand geven. "Ik werd neergezet als de alfaman, maar dat is niet helemaal wie ik ben."

Invloed op datingleven

Ook na afloop van het programma merkt Paul nog volop de invloed van zijn deelname in zijn datingleven – en dat is niet per definitie positief. "Je staat constant in de schijnwerpers en wordt vaak aangesproken. Dat heeft niet altijd een positief effect", vertelt hij. Zo legt hij uit vaak een hoofdrol te spelen in gesprekken, wat de balans in zijn bestaande relaties verstoort.

Geen reality meer

Ondanks zijn nieuwe titel als 'realityster' blijft Paul zich richten op zijn baan als jurist bij een grote bank. "Dat bevalt me prima", zegt hij. Al heeft hij de deur voor iets in de media niet helemaal dichtgegooid. "Als er iets op mijn pad komt voor werk voor of achter de camera, dan sta ik daar open voor. Maar geen reality- of datingshows meer voor mij". Duidelijk!

Showbizz
  • Daily Nonsense, Fem Fem
  • Jasper Suyk