Vrouw neemt ultieme wraak op pestkop

Na ruim 10 jaar herkende een pestkop zijn voormalige slachtoffer, Louisa Manning, niet meer en vroeg haar mee uit. De 22...

Lees ook

Na ruim 10 jaar herkende een pestkop zijn voormalige slachtoffer, Louisa Manning, niet meer en vroeg haar mee uit. De 22-jarige brunette besloot deze kans met beide handen te grijpen en besloot hem terug te pakken.

Gepest

Op 12-jarige leeftijd werd Louisa flink te grazen genomen. Op de basisschool kreeg ze regelmatig te horen dat ze ‘te harig’ en ‘te zwaar’ was. Sommige klasgenoten noemden haar zelfs een mannelijk beest. Als gevolg van deze nare tijd kampte Louisa een aantal jaar met een eetprobleem en had ze een groot gebrek aan zelfvertrouwen.

Date

10 jaar later kwam ze één van deze pestkoppen tegen op een feest op de universiteit in Oxford en vroeg hij haar mee uit. “Ik was best geïrriteerd toen hij me mee uit vroeg. Het maakte me woest dat, nu ik aantrekkelijk was, hij gelijk met mij het bed wilde induiken. Eigenlijk wilde ik nee zeggen, maar toen realiseerde ik me dat het een perfecte kans was om hem terug te pakken”, vertelt ze Buzzfeed.

Sluw plannetje

Samen met een aantal vrienden bedacht de studente een sluw plannetje. Louis vroeg de jongen om haar te ontmoeten in een restaurant. Zelf arriveerde ze eerder om de serveerster een brief en een foto van haarzelf op 12-jarige leeftijd te geven, zodat zij deze aan de jongen kon overhandigen. De tekst in de brief luidt als volgt:

Brief

Hey [naam onbekend],
Het spijt me dat ik je niet kan vergezellen vanavond. 

Kan jij je groep 8 nog herinneren, toen ik dik was en jij grapjes maakte over mijn gewicht? Nee? Ik wel. Ik heb de drie jaar erna minder dan één appel per dag gegeten. Ik besloot om maaltijden over te slaan. 

Kan jij je de unibrow nog herinneren die je bespotte? Je verafschuwing voor mijn harige benen? Herinner jij je nog hoe jij en je vrienden mij elke dag, drie jaar lang een ‘mannelijk beest’ noemden? Waarschijnlijk kan je dat niet, anders zou je mij acht jaar later wel herkennen en als een mens behandelen. 

Ik had het idee om jou dit te sturen als een herinnering. Nu kan je de volgende keer dat je aan mij denkt het meisje op die foto voor je halen, want zij is degene die jou een blauwtje heeft laten lopen.

Reactie

Toen Louisa een paar dagen later een foto van de brief op Facebook plaatste, gebeurde er iets wat zij niet zag aankomen. De pestkop had een reactie achtergelaten:

Hey… Ik weet niet of dit nog zin heeft, maar ik was eigenlijk hier om nieuwe vrienden te maken, niet omdat ik je aantrekkelijk vond. Ik heb dit verdiend en ik neem het je niet kwalijk dat je niet bent komen opdagen. 

Ik kan de persoon die ik acht jaar geleden was niet veranderen en ik zal jouw intelligentie niet beledigen door te doen alsof dit niet is gebeurd. Ik hoop dat je mij gelooft als ik zeg dat ik veranderd ben. Het enige dat ik nu kan doen, is mijn excuses aanbieden en je het beste wensen. Ik heb het gevoel dat ik niets meer van je ga horen, maar ik meen het wanneer ik zeg dat ik hoop dat je het succes krijgt dat je verdient.

Beeld: Facebook

 

Laatste nieuws

Zie ook