Grazia’s water challenge

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws uit te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vie...

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws uit te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Onze lezeressen reageerden massaal op het artikel ‘Dit doet 3 liter water per dag met je huid’. Zou het echt waar zijn of een fabel?

Voor de Britse Daily Mail nam Sarah Smith de proef op de som en dronk een maand lang iedere dag 3 liter water. Het eindresultaat was verbluffend; haar gezicht straalde en ze gaf aan beter in haar vel te zitten. Oplettende kijkers zagen echter hier en daar verschillen in de voor en na foto’s van Sarah. Zou ze haar gave huidje echt danken aan 3 liter water per dag of was het een knap staaltje Photoshop?

Challenge accepted

Hier op de redactie van Grazia werden wij zo nieuwsgierig, dat wij het zelf wilden uitproberen. Grazia’s Bettina, Isabel, Fleur, Naomi en Carolien zullen vanaf vandaag (7 januari) elke dag 2 liter water drinken. Heather en Zoé gaan all out en drinken de hele maand, elke dag, 3 liter water. Over precies een maand, op 7 februari, gaat we kijken of er echt verschil te zien is.

De regels

Één maand 2 liter water per dag
– Iedere dag drink je minimaal 2 liter water, groene thee of witte thee
– Af en toe cheaten is toegestaan. Dus zo nu en dan een glaasje wijn, blikje cola of kop koffie zijn niet verboden (liever niet natuurlijk), als je daarnaast maar wel aan de 2 liter water per dag komt. En wissel ieder drankje af met een glas, je raadt het al, water.

Één maand 3 liter water per dag
– Iedere dag drink je minimaal 3 liter water, groene thee of witte thee.
– Alcohol, frisdrank, koffie, voorverpakte vruchtensappen en voorverpakte smoothies, kortom alles wat géén water is, staan op deze maand op de black list. 

Verantwoord?

Voordat wij onze waterflessen erbij pakten, belde Grazia eerst nog met de huisartsenpost en zij vertelden ons het volgende “1,5 tot 2 liter water per dag is in principe ruim voldoende. Als je van plan bent om écht niets anders dan water te drinken, dan is 3 liter water per dag niet schadelijk, maar ook niet nodig.”

Durf jij de challenge ook aan?

Ready, set, GO!

Laatste nieuws