Doktersadvies kostte bijna het leven van deze baby

Het moederinstinct van de Britse Mhairi Morris heeft haar nooit in de steek gelaten. De 34-jarige vertelt  in een interv...

Lees ook

Het moederinstinct van de Britse Mhairi Morris heeft haar nooit in de steek gelaten. De 34-jarige vertelt  in een interview met Telegraph dat ze door artsen werd geadviseerd om haar zwangerschap af te breken, nadat haar zoontje Jett als een ‘niet-levensvatbare’ foetus werd verklaard. “Maar, ik moest positief blijven en hem een kans geven”, vertelt de vastberaden moeder.

Abortus

Artsen in East Surrey Hospital vertelde haar bij 20 weken dat de baby werd beschouwd als een “niet-levensvatbare foetus” en dat het mogelijk was dat ze een ernstige infecties zou oplopen als ze haar zwangerschap zou doorzetten. De mom to be zei dat ze geen moment heeft overwogen om hem te aborteren.

Niet lang na het bericht van de artsen, braken haar vliezen. Jett overleefde het daarna nog vijf weken in de baarmoeder. Het koppel beweert dat het personeel ze in die periode flink onder druk zette om een abortus te plegen en Mhairi zelfs meerdere keren naar de behandelkamer is gebracht. “Ze zagen hem niet als een kind. Ze noemden hem gewoon een niet-levensvatbare foetus. Ik was gebroken door de onverschilligheid”, voegt ze eraan toe.

Geweigerd

Ze weigerde standvastig en Jett kwam uiteindelijk met 25 weken ter wereld. De kleine spruit was niet groter dan de hand van zijn vader en woog op dat moment minder dan een zak suiker. De doktoren hadden geen hoop van leven meer voor hem, maar zijn ouders hielden vol en nu… nu is de kleine Jett uitgegroeid tot een gezonde dreumes. Mhairi vreest ervoor dat andere moeders niet dapper genoeg zijn om dezelfde keuze als haar te maken in soortgelijke situaties, maar ze hoopt wel dat andere vrouwen geïnspireerd raken door haar verhaal.

Bron & Beeld: Telegraph UK

Laatste nieuws

Zie ook