'Het gevaar achter je wenkbrauwen epileren'

Een wat vollere wenkbrauw zoals Cara Delevingne is weer helemaal in. Maar iedereen plukt toch hier en daar een beetje bi...
'Het gevaar achter je wenkbrauwen epileren'

Een wat vollere wenkbrauw zoals Cara Delevingne is weer helemaal in. Maar iedereen plukt toch hier en daar een beetje bij om ze mooi in vorm te houden. Je hoort het niet vaak, maar er is een keerzijde van het epileren. Sommige mensen epileren (bijna) hun hele wenkbrauwen weg.

Je lichaamshaar als obsessie

Een voorbeeld hiervan is Mackensie Freeman: "Ik was zo obsessed met het leegplukken van mijn wenkbrauwen, hoe minder haar, hoe beter", vertelt ze aan  Cosmopolitan. Haar obsessie begon al in groep zeven, inmiddels is ze 16 jaar. In groep zeven keek ze voor het eerst in de spiegel en dacht: "Ik haat mijn wenkbrauwen." Mackensie vond het zo erg, dat ze er met haar vingers een aantal warrige haren uittrok. Dit was het begin van haar verslaving. Later begon ze ook ander lichaamshaar weg te trekken.

Maar niet alleen je wenkbrauwen, ook  wimpers, hoofdharen en ander lichaamshaar behoort tot de ziekte 'trichotillomania'. Zoals Mackensie hierboven al aangeeft kan de ziekte dus steeds heftiger worden. Misschien denk je nu toch drie keer na voordat je weer begint aan het snoeien van je wenkbrauwen.

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30d875a2cfa', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });