Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ruud de Wild en Olcay Gulsen na ziekte: 'Wij gaan gewoon voor elkaar'

Het stel is door de darmkanker van Ruud alleen maar dichter naar elkaar toe gegroeid.

Ruud en Olcay

Dat het na een heftige strijd tegen darmkanker weet beter met hem gaat, heeft Ruud de Wild naar eigen zeggen vooral te danken aan zijn vriendin Olcay Gulsen. Sterker nog, de moeilijke periode heeft het stel zelfs dichter naar elkaar toe gebracht. Dat vertellen Ruud en Olcay in gesprek met Story.

Elkaar steunen

De ziekteperiode is zwaar geweest voor het stel. "Maar we hebben het echt samen gedaan", vertelt Olcay. "Ik vond het heel bijzonder dat we elkaar zo goed hebben leren kennen. De aanleiding was negatief, maar ik heb die tijd ook als een heel bijzondere periode ervaren", gaat ze verder. "Als de een ziek wordt, is dat iets wat je nooit wilt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je bij jezelf en de ander voelt en ziet dat dit gevoel onvoorwaardelijk is. Wij gaan gewoon voor elkaar. Dat is de afgelopen maanden leidend geweest. In de strijd. Het was een periode waarin we hebben gehuild, maar ook gelachen."

Samen

Ook Ruud is maar wat blij om Olcay aan zijn zijde te hebben gehad tijdens zijn ziekte. "Vaak op de momenten dat je het niet verwacht. Vooral als we een slecht bericht te horen hadden gekregen. Dan konden we een half uur later toch lachend in mijn ziekenhuisbed liggen." Olcay: "Soms zat ik daar zo lang dat ik ook te eten kreeg."

Olcay heeft zichzelf ook beter leren kennen door de ziekte van Ruud. Ze had niet gedacht zo zorgzaam te kunnen zijn. "Ik heb altijd wel excuses in mijn leven gehad om ergens niet voor te gaan. Iets kwam niet uit of ik had er geen zin in. Zeker in relaties. Maar toen Ruud deze diagnose kreeg, heb ik er nooit aan getwijfeld. Dit zouden we samen doen en dat is ook gebeurd."

Trouwen

Of deze verzoening ook tot een bruiloft gaat leiden? "Veel vrouwen hebben die wens omdat ze zo’n mooie jurk willen dragen. Dat heb ik niet per se. Ruuds ziekte heeft daar niets aan veranderd", stelt Olcay. Ruud: "Jij wil elke dag een mooie jurk aan. Daarvoor hoef je niet te trouwen. En ik ook niet. Ziek worden en dit met elkaar meemaken en erdoorheen komen is als de zwaarste storm op de grootste zee overwinnen. Daar kan een huwelijk niet tegenop. Dat verbleekt daarbij", aldus de radio-dj. Wauw!

Showbizz
  • Story
  • Brunopress