Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Carolien Borgers wil nog groeien

AMSTERDAM - Ze is nog te zien in de succesvolle tv-serie Wie is de mol?, waar wekelijks ruim 2 miljoen mensen naar kijke...

Carolien Borgers wil nog groeien

AMSTERDAM - Ze is nog te zien in de succesvolle tv-serie Wie is de mol?, waar wekelijks ruim 2 miljoen mensen naar kijken. Maar in het dagelijks leven is cabaretier Carolien Borgers alweer teruggekeerd in de voor haar bekende wereld van het theater.

Al die kijkers kopen nu echter niet meteen een kaartje voor haar show. "Nee hoor, aan de zaalbezetting is sinds mijn deelname niet veel veranderd. Die was al best goed", legt Borgers uit in het AD. "Wat wel is veranderd, is dat mensen na de voorstelling met me op de foto willen."

Haar optreden in Wie is de mol? levert haar veel positieve reacties op. Een veel gehoorde suggestie is dat ze vaker op televisie moet. "Ik wil op tv met liefde praten over mijn shows, waar ik maanden aan heb zitten schrijven, schaven en repeteren. Maar om nu bij Spuiten en slikken te gaan zitten om alles uit de doeken te doen over hoe ik werd ontmaagd: dat voelt toch als mezelf te grabbel gooien."

Borgers heeft een duidelijk toekomstbeeld. "Ik weet precies waar ik wil zijn over 10 jaar. Ik wil dan als artiest gegroeid zijn en veelzijdiger zijn geworden. Het moeilijke is alleen om vanaf dat einddoel terug te gaan rekenen naar de stap die je nú moet gaan maken. Ik twijfel nogal. Ik zou meer tv willen doen, een eigen format voor een programma willen verzinnen. En ik houd ontzettend van muziek, dus ik zou ook wel iets met radio willen doen. Maar theater en cabaret blijven hoofdzaak. Dit jaar sta ik voor het eerst in de Kleine Komedie, wat ik echt een eer vind, en ik hoop door te groeien naar nog grotere zalen."