Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Frank Lammers gaat ook Hazes spelen

AMSTERDAM - Martijn Fischer speelt sinds de première van Hij gelooft in mij bijna aan één stuk door de rol van André Haz...

Frank Lammers gaat ook Hazes spelen

AMSTERDAM - Martijn Fischer speelt sinds de première van Hij gelooft in mij bijna aan één stuk door de rol van André Hazes. Binnenkort kan hij wat meer bij zijn gezin zijn en zal hij zijn rol af en toe afstaan aan Frank Lammers.

"Een vakantiebaantje, maar dan wel eentje van formaat", zegt de acteur in De Telegraaf.

"Het is eens in de week en als Martijn uit zou vallen of met vakantie gaat. Ik had niet gedacht dat dit nog op mijn pad zou komen, want in eerste instantie was ik afgewezen en werd Martijn dé Hazes", zegt Lammers.

Acteren is voor de Brabander een gespreid bedje, maar zang niet. Daarvoor moet hij toch echt veel oefenen. "Daarin voel ik me nog niet helemaal comfortabel. Ik ben nu in de leer bij musicaldokter Edward Hoepelman. Hij is een lieve, aardige man die me met succes op mijn gemak stelt. Soms denk ik tijdens zangles: zo, was ík dat?"

De vrouw van Lammers, schrijfster Eva Posthuma de Boer, staat compleet achter haar man en heeft er alle geloof in. "Ja, ze gelooft in mij", grapt hij. "Vanaf dat ze weet dat ik Hazes word, spreekt ze met een Rotterdams accent - Rachel komt daar immers vandaan - tegen me. En Eva is zelf nota bene een rasechte Amsterdamse!"

De Marathon-acteur heeft ondertussen wel een indruk gekregen over Hazes. "Hij moet zich erg eenzaam en verwaarloosd hebben gevoeld. De bühne was zijn vriend en en vijand tegelijk. Maar hij kon gewoon niet anders. Want ergens hoorde hij natuurlijk op dat podium."