Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Charly Luske geniet van breder publiek

Vrouwonline sprak met Charly Luske over zijn muziek, de ware en zijn gezin. Charly Luske is een drukbezet man. Zo werkt...

Charly Luske geniet van breder publiek

Vrouwonline sprak met Charly Luske over zijn muziek, de ware en zijn gezin.

Charly Luske is een drukbezet man. Zo werkt hij samen met het Noord-Nederlands Orkest voor het jubileumconcert Soldaat van Oranje, zit hij voor heel even weer in een boyband en duikt hij zo nu en dan ook nog de studio in om films in te spreken. Maar de main focus ligt voor Charly bij zijn muziek. Op 19 november staat de zanger op de Margriet Winter Fair in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meant to Be is weer een heel ander nummer dan je vorige single Nobody’s Guy. Is dit nummer dan écht Charly?“Nee, helemaal niet. Al vind ik het nummer wel te gek. Ik zou mijn stijl niet eens kunnen of willen omschrijven. Ik ben nog een beetje aan het zoeken wat mijn uiteindelijke richting wordt qua muziek. Ik zie dat ook met liedjes schrijven, dan heb ik bijvoorbeeld ineens een countrynummer geschreven en denk ik: oh, is dat dan nu mijn stijl ofzo? Eigenlijk maak ik gewoon muziek die ik zelf goed vind. De ene keer rock, dan weer wat totaal anders. Ik kan er ook niets van zeggen. Wel heb ik daardoor - en door The Voice - een wat breder publiek en dat vind ik erg leuk. Er staan ook gewoon mannen tussen nu.”

Over mannen gesproken. Je zit ineens weer in een boyband?“Nou, dat was inderdaad plotseling. Bij LINDA. vertelden ze dat ze bezig waren om voor de gein een boyband tribute te doen met een aantal mannen die in het blad hadden gestaan. Of ik ook mee wilde doen. Ik zei wel dat het er aan lag wie de anderen waren en of ze een beetje konden zingen. Toen bleek dat het John Williams, Ron Link en Louis Talpe waren, dacht ik alleen maar: leuke gasten, ik doe het! Verder doe ik ook een paar eigen nummers, waaronder Meant to Be.”

De tekst van Meant to Be werd geschreven door Pat Monahan, leadzanger van de band Train. Het nummer gaat over ‘de ware’. Geloof je daar zelf in?“Ik denk niet dat er één ware is, zo werkt dat niet. Ik denk wel dat je het voelt als je zo iemand hebt gevonden. Als ik voor Tanja (Jess, red.) en mezelf spreek: wij denken altijd wel dat dit het voor ons is, ondanks verschillen als opvoeding en leeftijd. We denken altijd: veel beter dan dit wordt het niet. Je zou dus wel kunnen stellen dat zij de ware voor mij is.”

Tanja en jij zijn dan ook al jaren samen en hebben een gezin. Wat doen jullie graag samen als het weer wat kouder wordt?“Ik hou heel erg van sneeuw en heb niets met de herfst, dat regenachtige net niet-weer. Lekker met de kinderen in de sneeuw spelen doe ik graag. Of op wintersport. Dat doen we elk jaar: met een hele grote groep in een hotel om een weekje te skiën. Meestal plannen we dat ergens in maart of februari, want rond de kerst zijn Tanja en ik erg druk.”

Doe je wel iets met kerst? “Jazeker, ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik dan sowieso vrij ben. Heerlijk zo'n kerstdiner. Voor de kinderen draait het vooral om de cadeautjes natuurlijk, maar ze krijgen wel steeds meer door waar kerst vandaan komt. Wij zijn zelf niet gelovig, dus het draait niet echt om de geboorte van Jezus; voor ons is het vooral een knus feest, een gezellig samenzijn met de familie. Al staan we wel altijd even stil bij hoe goed we het eigenlijk hebben.”

Hoe bedoel je dat?"Nou, in deze tijden heeft iedereen het zwaarder. Wij kunnen vooral dankbaar zijn dat we een baan hebben en geld verdienen met dat wat we leuk vinden."

Maak je je zoons Billy (9) en Bobby (5) daar ook bewust van?“We zijn er bewust mee bezig. We proberen de kinderen mee te geven dat het allemaal niet vanzelf gaat. We zijn nu erg druk, soms zeuren ze dan dat wij te weinig thuis zijn en ze vaak naar de oppas moeten. Dat vinden ze niet gezellig natuurlijk. Wij proberen dit dan uit te leggen door te zeggen: oké, het kan anders, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat de extraatjes zoals een groot verjaardagsfeest wel minder worden. Even begrijpen ze het dan wel, maar een tijdje later leggen we het gewoon nog een keer uit. Dat hoort gewoon bij het opvoeden. Ze moeten niet het idee hebben dat je gewoon naar de bank gaat, geld uit de muur haalt en dat dat het is."

Wil jij Charly ook zien en horen zingen? Kom dan naar Margriet Winter Fair en geniet van zijn spetterende optreden! Daarnaast kun je op Margriet Winter Fair ook heerlijk shoppen voor de decembermaand, voor je nieuwe garderobe of leuke hebbedingetjes scoren voor in huis. Kom een hapje proeven bij één van de heerlijke kookdemonstraties of neem plaats aan een van de gratis workshops op het gebied van beauty, mode of home deco. Kortom een gezellig dagje uit!

Margriet Winter Fair is van 16 t/m 22 november in Jaarbeurs Utrecht en dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.Koop nu hier je kaarten!