Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Klap uitgedeeld na belediging Estelle'

AMSTERDAM - Badr Hari heeft zakenman Koen Everink in de skybox van de Amsterdam ArenA een klap uitgedeeld omdat hij een...

'Klap uitgedeeld na belediging Estelle'

AMSTERDAM - Badr Hari heeft zakenman Koen Everink in de skybox van de Amsterdam ArenA een klap uitgedeeld omdat hij een beledigende opmerking zou hebben gemaakt over Estelle Cruijff, de vriendin van de 27-jarige vechtsporter.

Dat zei advocate Bénédicte Ficq vrijdag tijdens de zogeheten pro-formazitting op de rechtbank in Amsterdam. Estelle was zelf niet aanwezig bij de zitting. ,,Zij is totaal overspannen over deze zaak en wil dit nooit meer meemaken'', aldus Ficq. De moeder van Estelle woonde de rechtszaak wel bij.

Hari heeft tijdens een politieverhoor verklaard dat hij een 'corrigerende tik' uitdeelde tijdens het dancefeest Sensation White op 8 juli. Ficq: ,,Mijn cliënt heeft met de buitenkant van zijn hand een ferme klap in het gezicht van Everink gegeven. Hij ontkent de betrokkenheid bij ernstig letsel.''

De advocate vroeg de rechter om een schorsing van de voorlopige hechtenis van Hari, die de zitting onbewogen bijwoonde. Hij wil verder met zijn carrière als kickbokser en is bereid uitgaansgelegenheden te mijden en in therapie te gaan om eventueel toekomstig geweld te bedwingen.