Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Viggo Waas vindt ouder worden lastig

AMSTERDAM - Viggo Waas is zich erg bewust van zijn uiterlijk. De 50-jarige acteur en cabaretier kan het dan ook moeilijk...

Viggo Waas vindt ouder worden lastig

AMSTERDAM - Viggo Waas is zich erg bewust van zijn uiterlijk. De 50-jarige acteur en cabaretier kan het dan ook moeilijk accepteren dat hij ouder wordt, vertelt hij in het AD. “Het zit niet eens zo in die leeftijd.

Het ergste daaraan is vooral dat iedereen om je heen er steeds zo’n ding van maakt. Maar het lichamelijke verval, dát is erg."

Toch blijft hij zich wel bezig houden met de vraag of vrouwen hem nog aantrekkelijk vinden. “Types als ik scannen altijd of ze nog in de markt liggen. Het klinkt heel zielig, maar dat kunnen we niet helpen. Als mensen steeds zeggen dat je er goed uitziet, dan word je je heel bewust van jezelf.”

Het verval probeert hij tegen te gaan door vooral veel te sporten. “Ik ben ongelukkig als ik niet fit ben. Ik ren, train en zorg dat ik geen overgewicht heb. Het gaat mij niet gebeuren dat ik op een dag in de spiegel kijk en denk; krijg nou wat, ik heb een buikje. Een buikje zou ik echt verschrikkelijk vinden.”

Een gang naar de plastische chirurg vindt hij voorlopig nog niet nodig. “Als je als acteur je ogen niet meer kunt openhouden omdat je oogleden ervoor hangen, vind ik dat je er iets aan moet doen. Maar ook alleen dan. Je ziet soms mensen met een kop van 30 op het lijf van iemand van 60. Dat kan echt niet. Het plaatsje moet kloppen. Mijn uiterlijk past bij mijn leeftijd. Of in elk geval zoals ik in mijn leeftijd zit.”