Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met Ben Saunders op de motor!

Naast zingen en tatoeëren heeft Ben Saunders nóg een grote passie: motorrijden! Super trots en een tikkeltje zenuwachtig...

Met Ben Saunders op de motor!

Naast zingen en tatoeëren heeft Ben Saunders nóg een grote passie: motorrijden!

Super trots en een tikkeltje zenuwachtig onthulde Ben Saunders gisteren zijn eigen exclusief bij Harley-Davidson Amsterdam verkrijgbare motor. “Het was super tof om de motor te maken en ik vind dat hij echt heel vet geworden is.”

JongensdroomAls klein jongetje droomde Ben Saunders al van motors. “Toen ik Elvis Presley voor het eerst op een motor zag, was ik verkocht. Dat wilde ik ook. Mijn vader kocht een brommertje, maar die vond ik niet krachtig genoeg. Het mocht eigenlijk niet, maar op mijn vijftiende reed ik daarom al op een motor. Twee jaar later kocht ik een Suzuki, die ik helemaal gespoten, geverfd en gepimpt hebt. Je begrijpt dus wel hoe tof het is dat ik nu een echte Harley mocht customizen!”

Ben Saunders samen met Simone Bokma, dealer van Harley-Davidson Amsterdam
OntwerpenOok voor ontwerpen lijkt Ben in de wieg te zijn gelegd. “Een paar minuten na het eerste gesprek met Simone Bokma van Harley-Davidson Amsterdam had ik al een idee voor het ontwerp. Het ging super snel.” Samen met de mensen van HarleyAmsterdam heeft Ben een Sportster Forty-Eight volledig naar zijn smaak gecustomized. “Ik heb kleine dingetjes veranderd. Bijvoorbeeld de diamant, die je in mijn tatoeages, kettingen en eigen schoenen terug ziet, kon niet ontbreken op de motor. Ook de kleding die ik voor Harley Amsterdam ontworpen heb, is super tof. Mijn ouders, broers en vriendin lopen er ook al in!” Dat betekent dat fans die geen motor rijden toch ook een echte Ben Saunders kunnen aanschaffen.

De talentvolle zanger, die de eerste editie van The Voice of Holland won, is erg creatief en kan niet goed stilzitten. "Ontwerpen vind ik ontzettend leuk. Ik ben erg creatief en maak bijvoorbeeld ook sieraden. Binnenkort komt er ook weer een nieuwe schoenenlijn uit", vertelt hij.

Bang?Gelukkig heeft Ben geen last van angst als hij op de motor zit. “Als je bang bent, moet je ook absoluut niet op een motor stappen.” De motor die Ben heeft gepimpt biedt geen plekje voor een medepassagier, er kan maar één persoon op. Zou de zanger zijn nieuwe liefde dan nooit achterop mee willen nemen? “Als ik rijd, wil ik niemand achterop. Ik wil zelf de controle hebben. Als ik bijvoorbeeld een bocht maak en degene die achterop zit blijft recht zitten, dan gaat het fout. Dat risico neem ik liever niet.”

StapelverliefdSinds begin dit jaar heeft Ben een relatie met Telekids-presentatrice Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Keet. De zanger is helemaal in de wolken. “Als we samen zijn, is het helemaal super”, vertelt hij. “Ik ben echt stapelverliefd.” Opvallend is dat zijn vriendin een echt meisje-meisje is. Iemand die je misschien niet zo snel bij Ben Saunders vindt passen. “Met haar blonde haren, jurkjes en veel roze is Yvonne inderdaad een echt meisje-meisje. Maar als ik een biertje drink, dan drinkt ze ook gewoon een biertje mee. Ik vind het belangrijk dat een vrouw zichzelf durft te zijn. Dat maakt haar stoer.”

Stoere motormuis?Ben ziet er, met al zijn tatoeages, op de Harley ontzettend stoer uit. Maar is hij eigenlijk wel zo stoer? “Ik denk dat ik ook wel een softere kant heb. Mijn vriendin zegt dat ik heel lief en romantisch ben. Zelf ben ik daar niet zo mee bezig, ik vind het heel normaal om zo met haar om te gaan. Laatst was ik tijdens de opnames van haar videoclip de hele dag bij haar. Ik had een minibarbecue meegenomen en heb voor de hele crew kippetjes gebakken. In een relatie is het belangrijk dat je aandacht aan elkaar besteedt en geïnteresseerd bent in elkaar.”

TatoeërenHeel af en toe duikt Ben zijn tatoeagestudio nog in. “Ik heb een studio in mijn eigen huis. Doordat ik het erg druk heb, heb ik er niet zoveel tijd meer voor. Toch is het nog steeds een van de dingen die ik erg leuk vind”, vertelt hij. Wist je trouwens dat Ben ook een aantal BN’ers van een tattoo heeft voorzien? “Ik heb onder andere veel vechters getatoeëerd. Ook bij voetballer Ebecilio van Ajax heb ik een tattoo gezet en binnenkort komt Wesley Sneijder langs", aldus Ben.