Regisseur Kauwboy blij met nominatie

AMSTERDAM - Regisseur Boudewijn Koole is ontzettend trots en blij dat zijn speelfilm Kauwboy dit jaar de Nederlandse inz...
Regisseur Kauwboy blij met nominatie

AMSTERDAM - Regisseur Boudewijn Koole is ontzettend trots en blij dat zijn speelfilm Kauwboy dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars is. Dat stelde hij donderdag nadat de selectiecommissie de keuze bekendgemaakt had.

"Ik ben geweldig trots", stelt Koole, die met Kauwboy zijn speelfilmdebuut maakte. "De film reist op het moment over de hele wereld en ik krijg bijna dagelijks mooie reacties. Het verhaal raakt mensen diep. De vele prijzen over de hele wereld en nu deze selectie is een grote bevestiging waar ik heel vrolijk van word."

Ook producent Waterland laat weten ontzettend blij te zijn met de nominatie. Het Nederlandse productiehuis was vorig jaar medeverantwoordelijk voor de thriller Rundskop, die namens België werd genomineerd voor een Oscar.

Kauwboy vertelt over de vriendschap tussen een jongen van tien jaar en een vogel bij wie hij zijn gevoelens kwijt kan. Half januari wordt bekendgemaakt of de Nederlandse film tot de vijf genomineerden behoort.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2bb911420d4', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });