Froukje de Both gooit singles in het diepe

Vrouwonline sprak Froukje de Both over haar nieuwe programma, daten en dochtertje Emma. Een filmpje pakken of een romant...
Froukje de Both gooit singles in het diepe

Vrouwonline sprak Froukje de Both over haar nieuwe programma, daten en dochtertje Emma.

Een filmpje pakken of een romantisch diner bij kaarslicht? Ouderwets! Tegenwoordig ga je bij een eerste date gelijk het avontuur aan. “Door het stof, tot het gaatje. Dus als iemand een zeikerd is, dan weet je het meteen. Hoe relaxt is dat?” aldus Froukje de Both.

Lullig bioscoopjeIn het nieuwe programma Love in the Wild dat Froukje dit najaar presenteert, gaan sportieve singles in een ruig landschap op zoek naar echte liefde. Ze worden onderworpen aan fysieke uitdagingen en gaan op grensverleggende dates. “Het leuke hieraan is dat je elkaar op een heel extreme manier leert kennen, niet met een lullig bioscoopje of een etentje bij de Chinees om de hoek”, vertelt de presentatrice. Je ziet dus direct iemands ware gezicht.

In het diepe“Iedereen heeft wel wat met de liefde, daarom vervelen al die programma’s erover ook nooit. Daten doet iedereen echter op een andere manier. In dit tijdperk kun je het ook op honderd verschillende manieren uitproberen. Dit is er een van”, vertelt Froukje. “Je wordt voor het gemak maar meteen in het diepe gegooid, het is een enorme rollercoaster. Laten we eens kijken of dat werkt!”

Aan het eind van elke aflevering volgt een ceremonie zoals dat bij zo veel shows het geval is. “De kandidaten mogen in dit geval dan switchen van partner, als hun vorige date niet zo goed is bevallen. De man en vrouw die aan het eind alleen overblijven, moeten helaas hun koffers pakken en meteen terug naar Nederland gaan.”

Vanaf de zijlijnFroukje kijkt zelf veilig vanaf de zijlijn toe. Niet alleen omdat ze met haar nieuwe vriend Niek van der Bruggen die beginfase alweer voorbij is, maar ook omdat ze die ontberingen niet eens aan zou durven. “Ik zou bijvoorbeeld nooit meedoen aan Expeditie Robinson, omdat ik niet goed functioneer als ik honger heb”, geeft ze toe. “En door modder en stof, abseilen, honger, chagrijnig... ik vind dat heftige dingen om mee te dealen. Ik doe mezelf toch liever wat leuker voor tijdens een eerste date en dat gaat niet lukken als ik aan een cliff hang, kan ik je melden. Dus dat is niets voor mij.”

PrioriteitenIn haar eigen liefdesleven is nu juist de rust weer een beetje teruggekeerd. Froukje verbrak onlangs haar verloving met de vader van haar dochtertje Emma. Ze was verliefd geworden op Niek, haar collega bij Radio 538. “Er is heel veel gebeurd in m’n leven, dat was heel heftig. Ik wil er inhoudelijk niet te diep op ingaan, uit respect voor de mensen die erbij betrokken zijn. Ik heb een kind en heb m’n ex heel hoog zitten.”

“Maar het stof is nu een beetje neergedaald en mijn prioriteiten liggen bij mijn dochter. Het gaat heel goed met haar en daar ben ik erg blij om. Ze heeft twee ouders die allebei heel veel van haar houden en alles doen om haar gelukkig te maken. Dus dat is op dit moment waar ik het meest mee bezig ben. Zij is het allerbelangrijkst.”

Love in the Wild is dit najaar te zien bij RTL5.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2bb35e51a22', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });