'Coen en Sander mogen volgend jaar weer mee'

AMSTERDAM - De Volendammers Jan Dulles, Jan Smit en Kees Tol zijn terug uit Zuid-Frankrijk waar ze waren voor opnames va...
'Coen en Sander mogen volgend jaar weer mee'

AMSTERDAM - De Volendammers Jan Dulles, Jan Smit en Kees Tol zijn terug uit Zuid-Frankrijk waar ze waren voor opnames van het programma De Zomer Voorbij. Dit keer waren niet mede-Volendammers Nick en Simon van de partij, maar het radio-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

In dagblad Metro maken ze de balans op.

De heren zijn het er over eens dat Jan Dulles het ijdelst is. Coen Swijnenberg: "Jan Dulles had drie keer per dag iets anders aan. En alles was op elkaar afgestemd." Kees Tol vult aan: "De productie had een Franse avond georganiseerd en ook bijpassende kleding geregeld. Maar wie heeft dan zelf al een Frans hoedje en een sjaaltje geregeld? Jan Dulles."

En wie had het meeste heimwee? Jan Dulles: "We belden allemaal iedere dag naar huis. Maar Jan Smit deed dat meerdere keren per dag. Hij hield Liza overal van op de hoogte." Kees Tol: "Jan Smit. Zijn telefoon zit aan zijn hand vastgeplakt. Hij is vergroeid met zijn telefoon. Dat is ook niet gek. Hij heeft een dochtertje en een stiefdochtertje. En hij is zoveel van huis. Veel meer dan wij." Jan Smit legt uit: " Dat wil ik gewoon. Heb ik een beetje het gevoel dat ik erbij ben."

Naast gebeld, werd er natuurlijk ook veel gelachen. Sander Lantinga wist de meeste lachers op zijn hand te krijgen. Jan Dulles: "Hij is zo grappig en ad rem. Het was echt goud dat we Coen en Sander mee hadden." Kees Tol kan dat alleen maar beamen: "Ik weet niet waar hij het vandaan haalt, maar hij is zo vreselijk gevat. Ik heb echt genoten."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2bb15cc1ee4', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });