Chris Zegers: ben helaas geen rockster

AMSTERDAM - Chris Zegers is vanaf woensdag te bewonderen in zijn nieuwe programma Hit The Road, waarin hij op reis gaat...
Chris Zegers: ben helaas geen rockster

AMSTERDAM - Chris Zegers is vanaf woensdag te bewonderen in zijn nieuwe programma Hit The Road, waarin hij op reis gaat met muzikanten. Eerder wilde hij heel graag zelf die rockster zijn, maar nu is hij vooral aanschouwer, vertelt hij in dagblad Sp!ts.

"Het is vooral de muziekliefhebber in mij die hierin naar voren komt. Ik houd me afzijdig van het muzikale proces. Ik ga niet zingen, achter een piano staan, of proberen een paar akkoorden op een gitaar te slaan. Ik ben beschouwend. Anderzijds ben ik de gastheer en het reismaatje van de artiest die ik meeneem en ga ik op zoek naar de persoon achter de muzikant, middels interviews."

"Met mijn eigen muziek ben ik een jaar of tien geleden gestopt, in die zin dat ik niet meer ambieer om zelf te schrijven en daarmee de boer op te gaan. Ik heb dat toen geprobeerd en de conclusie was: het is niet gelukt. Het was waarschijnlijk niet goed genoeg. Daar kun je dan heel lang en breed discussies over voeren, of je kunt gewoon lekker muziek gaan maken voor het plezier. Ik ben weer bij een bandje gaan spelen. Ik heb heel veel plezier in het optreden, maar dat creatieve gedeelte, ja, daar zijn anderen een stuk beter in, zoals Gers Pardoel en Tim Knol. Dat zijn muzikanten pur sang, heb ik gezien in Hit The Road. Zij hebben het grote talent om iets te creëren. En dat ik ontbeer ik, zo simpel is het ook."

Zegers reisde voor eerdere programma's de hele wereld over. Maar nu hij vader is, doet hij het wat rustiger aan. "De intensiteit is minder dan zeven jaar geleden, dat werkte prima. Bij nieuwe reisprogramma’s zorg ik nu ook voor dat het te overzien is. Dat ik nu een kind heb, is daarvoor natuurlijk de belangrijkste reden. De andere reden is dat er ook hier zoveel leuks te doen is."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2bb76a28f65', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });