Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sheila Timmerman weer single

AMSTERDAM - Sheila Timmerman heeft een punt achter haar relatie gezet. De 41-jarige zangeres, die pas recent wereldkundi...

Sheila Timmerman weer single

AMSTERDAM - Sheila Timmerman heeft een punt achter haar relatie gezet. De 41-jarige zangeres, die pas recent wereldkundig maakte dat ze op vrouwen valt, brak met vriendin Laura. "Helaas blijken onze karakters toch te verschillend", laat ze aan De Telegraaf weten.

"De gehele coming-outfase heb ik met Laura meegemaakt. Het is niet niks om dat zomaar te beëindigen. Daar gaan heel veel twijfels aan vooraf. Maar toen we met zijn tweeën op vakantie waren, bleken we niet zoveel gemeen te hebben. Het lukte ons niet om samen te genieten."

Sheila en Laura kenden elkaar via internet. "Ik werd verliefd op haar schrijven. Ik heb vooraf ook nooit om een foto gevraagd. Het voelde zo goed. Zij begreep wat ik had doorgemaakt. Dat ik nooit mezelf heb durven zijn door mijn opvoeding en de godsdienstwaanzin van mijn ouders Gert en Hermien. Ik voelde zoveel herkenning dat ik blind in die relatie ben gesprongen."

"Achteraf natuurlijk niet zo slim. Ik heb mij te veel door mijn emoties laten leiden. Nu ik mijn ware gevoel had toegelaten en er voor uit durfde te komen dat ik lesbisch ben, wilde ik ook graag een vriendin. Een leuke vrouw om dat gevoel mee te delen. Maar dat is natuurlijk geen eerlijke basis voor een relatie. Maar ik ga echt nooit meer die kast in. Het gevoel van opluchting en bevrijding is nog steeds op mij van toepassing. Er is een heel zware last van mijn schouders gevallen sinds ik eerlijk ben tegenover mezelf en tegenover anderen."