Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Regisseur Ruud van Hemert (73) overleden

HILVERSUM - Ruud van Hemert is overleden. Bij de regisseur, die vooral bekend is van televisie en films uit de jaren 70...

Regisseur Ruud van Hemert (73) overleden

HILVERSUM - Ruud van Hemert is overleden. Bij de regisseur, die vooral bekend is van televisie en films uit de jaren 70 en 80, werd vorig jaar keelkanker geconstateerd. Hij overleed donderdag op 73-jarige leeftijd.

Dat melden diverse media.

"We wisten dat zijn einde eraan zat te komen, maar het blijft zwaar", zegt zijn zoon Jan Julius van Hemert tegen De Telegraaf. "Gelukkig heeft hij vredig zijn laatste adem uitgeblazen.”

In 1984 debuteerde hij met de speelfilm Schatjes!. Dat vertelt het verhaal van een een welgesteld gezin, waarin kinderen en ouders elkaar op allerlei manieren het leven zuur proberen te maken. De hoofdrollen werden gespeeld door Peter Faber en Geert de Jong. Door het hoge aantal bioscoopbezoekers wordt deze film gezien als één van de succesvolste Nederlandse films.

Later maakte Van Hemert ook een verfilming van Ik ook van jou, naar het boek van Ronald Giphart. Zijn laatste film maakte hij in 2004, dat was Feestje!.