Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mary J. Blige baalt van ophef over reclame

LOS ANGELES - Een Burger King-reclame waarin Mary J. Blige kip aanprees, kwam haar op veel kritiek te staan. Dat deed pi...

Mary J. Blige baalt van ophef over reclame

LOS ANGELES - Een Burger King-reclame waarin Mary J. Blige kip aanprees, kwam haar op veel kritiek te staan. Dat deed pijn, vertelt de zangeres in een radio-interview met Angie Martinez. In de reclame, die alleen online verscheen, zong Mary J.

over de ingrediënten van een Chicken Snack Wrap op de melodie van haar liedje Don't Mind. Het filmpje zou het vooroordeel dat Afro-Amerikanen van kip houden bevestigen en werd na talloze klachten van internet gehaald. Volgens Burger King was dat in verband met problemen rond muziekrechten.

Mary J. werd hevig bekritiseerd omdat ze meewerkte aan een dergelijke campagne. Dat was volgens haar niet terecht. "Het ging helemaal niet om kip. Het ging over een broodje en ik zong over de ingrediënten", stelt Mary J.. "Ik zou nooit zingen over kip en kippenvleugeltjes!"

De fastfoodketen kwam vrijwel meteen met verontschuldigingen richting Mary J.. Nu is het haar beurt om sorry te zeggen. "Ik wil iedereen die hierdoor is beledigd of die denkt dat ik zo respectloos met onze cultuur zou omgaan, mijn excuses aanbieden. Ik dacht dat ik iets goeds deed en het spijt me."

De felle reacties gingen Blige niet in de koude kleren zitten. "Het deed echt pijn. Ik was er twee dagen echt helemaal kapot van. Maar daarna ging ik weer door met mijn leven."