Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Boer Zoekt Vrouw is heel bijzonder om te maken'

‘Boer zoekt Vrouw is zo’n mooi programma om te maken. Het is alsof je de hele dag buiten mag spelen!’ Zondag 13 mei om 2...

'Boer Zoekt Vrouw is heel bijzonder om te maken'

‘Boer zoekt Vrouw is zo’n mooi programma om te maken. Het is alsof je de hele dag buiten mag spelen!’

Zondag 13 mei om 20.20 uur begint op Nederland 1 een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Tien vrijgezelle boeren staan te popelen om zich voor te stellen en honderden brieven binnen te slepen. Yvon Jaspers is natuurlijk weer het vertrouwde gezicht van het programma.

Alweer het zesde seizoen Boer Zoekt Vrouw. Heb je er zin in?"Het klinkt misschien gek, maar zelfs na vijf seizoenen staan wij als team te trappelen om weer aan de slag te gaan. Boer Zoekt Vrouw is zo'n mooi programma om te mogen maken. Het is alsof je de hele dag buiten mag spelen! En het allerleukste is natuurlijk dat het over de liefde gaat!"

Waarom heeft er zo lang tussen de series gezeten?"Dat is ieder jaar zo. We wisselen zomer en winter af, met als gevolg dat er soms een langere periode tussen zit. Dit keer wordt het een zomerserie. De sfeer van de zomer, met wuivend grashalm en opwaaiende zomerjurkjes. Het programma kost bovendien veel voorbereidingstijd. Dus voor mij is die pauze niet zo lang hoor!"

Vertel eens wat over de boeren die meedoen?"Uit de 400 brieven hebben we weer tien heel verschillende boeren geselecteerd. Boeren uit alle windstreken van het land: van Noord-Oost Groningen tot West-Brabant en van Friesland tot de Randstad. Ze zijn van alle leeftijden; de oudste is 48 en de jongste 25. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal met een overeenkomst: ze willen heel graag een partner. Want dat is uiteindelijk waar we ze op selecteren."

Yvon Jaspers op de boerderi - Foto's: KRO, Liselore Chevalier
Zit er weer een bijzondere boer bij? Een vrouw, een homoboer?"Wij gaan niet actief op zoek naar geschikte boeren, dus ook niet naar een homoboer of een vrouw. Als die zich aanmelden, is dat prima, als ze zich niet aanmelden, is dat ook prima."

Wat verwachten jullie van de kijkcijfers?"Boer Zoekt Vrouw is heel bijzonder om te maken. Ik geloof erin dat wij ons vooral niet met kijkcijfers bezig moeten houden. Ik concentreer me op de boeren en hun zoektocht, zeker niet op hoeveel mensen er gaan kijken."

Wat verklaart volgens jou het succes van Boer Zoekt Vrouw?"Ik denk dat heel veel mensen zich erin herkennen. In de kwetsbaarheid die iedereen wel eens heeft meegemaakt als de liefde heel pril is. Boer Zoekt Vrouw is echt. Ik denk dat mensen het fijn vinden dat de boeren geen toneelstukje opvoeren voor de camera. Nee, ze laten ons even meekijken in hun leven, wat na de uitzendingen gewoon weer door gaat. Om 6 uur op om de koeien te melken. Dat is zo heerlijk relativerend!"