Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roberta Petzoldt: vrijer door naaktscènes

AMSTERDAM - Roberta Petzoldt moest zo vaak naakt voor haar debuutfilm Deal dat ze het zich niet kon veroorloven om daar...

Roberta Petzoldt: vrijer door naaktscènes

AMSTERDAM - Roberta Petzoldt moest zo vaak naakt voor haar debuutfilm Deal dat ze het zich niet kon veroorloven om daar moeilijk over te doen. "Als je de hele tijd bezig bent met oordelen over je lichaam, blokkeert dat je spel.

Ik heb de schaamte laten varen."

De hoofdrolspeelster voelt zich nu vrijer, vertelde ze maandag bij de première van de nieuwste film van Eddy Terstall. Ze had zich voor de gelegenheid gehuld in een zelfgemaakte groene jurk met gordijnkoord. "Gisteren aan begonnen en vandaag afgemaakt." Tussen de bedrijven door, want de actrice was samen met haar tegenspeler Teun Kuilboer en regisseur Terstall de hele dag aanwezig in EYE in Amsterdam voor de publiekspremières. Kuilboer regelde zijn outfit ook op het laatste moment: "Ik moest mijn pak nog halen en een overhemd scoren."

De acteurs waren nog behoorlijk zenuwachtig voor het officiële gedeelte. Toch hadden ze bij de publiekspremières al veel goede reacties gekregen. Al zei een vriend van Roberta dat hij 'de poëzie in de film mist'. "Dat snap ik wel, want ik ben zelf ook dichter", aldus de kersverse actrice. "Maar ik wilde een echte vrouw neerzetten. En ik sta helemaal achter deze film."

Petzoldt is eigenlijk kunstenares en hield de boot in eerste instantie af toen Terstall haar vroeg de hoofdrol te spelen in Deal. "Eerst dacht ik: ik ben geen actrice. Maar later had ik zoiets van: ik ben Roberta en ik kies er nu voor om dit te doen. En het heeft me verrijkt. Ik vond het heel leuk om met heel veel mensen iets moois te maken."

De ervaren Kuilboer, die onder meer in GTST, Nova Zembla en De Heineken Ontvoering speelde, vindt dat Roberta het acteren 'goed heeft opgepakt'. "Juist door haar gebrek aan ervaring bleef ze dicht bij zichzelf en dat bracht een vorm van puurheid met zich mee."