Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Laatbloeier Van der Boom is een blijvertje

AMSTERDAM - Het bijzondere verhaal van Jeroen van der Boom (40) is bekend. Pas na twee decennia als artiest brak hij ech...

Laatbloeier Van der Boom is een blijvertje

AMSTERDAM - Het bijzondere verhaal van Jeroen van der Boom (40) is bekend. Pas na twee decennia als artiest brak hij echt door het het nummer Jij Bent Zo ."Dus eigenlijk doe ik het helemaal niet zo goed, ik ben pas vijf jaar bekend", grapt hij in De Telegraaf.

Toch is hij inmiddels een van de grootste artiesten van het land. "Maar ik ben heel erg mezelf gebleven, heel toegankelijk. Collega’s zeggen wel eens: je moet er een beetje boven staan, anders haal je de magie van het vak weg. Maar zo denk ik helemaal niet. Als je mij op straat aanspreekt, geef ik gewoon eerlijk antwoord. Ook vrienden zeggen dat ik niet veranderd ben, en dat zijn allemaal mensen die niet in de showbizz zitten, maar in de autobranche en de it.”

Een ander sterk punt is Van der Booms vernieuwingsdrang. "Ik blijf nieuwe dingen doen. Zoals bijvoorbeeld bij de Toppers, dan zing ik nederpop en Aerosmith. Iets dat Gerard en René misschien niet zo snel zouden doen. Maar ik ben daar ook wel eens onzeker over. Zo van ’wanneer ga ik te ver?’ Ook stapte ik al na het eerste seizoen uit The Voice , wie doet dat? Dat vind ik juist spannend. Continu op zoek naar die kick."

Inmiddels heeft hij ook de nodige rust gevonden. "Vroeger deed ik alles wat maar voorbij kwam. Ik dacht echt dat ik een eendagsvlieg zou worden. Maar toen ook mijn nummers Een wereld en Betekenis hits werden, bleek ik gelukkig toch een blijvertje."