Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

In the spotlights: Halina Reijn

De actrice en beste vriendin van Carice van Houten speelt nu in de tv-serie _Charlie_. Halina Reijn (1975) is een succes...

In the spotlights: Halina Reijn

De actrice en beste vriendin van Carice van Houten speelt nu in de tv-serie _Charlie_.

Halina Reijn (1975) is een succesvolle Nederlandse actrice en schrijfster. Toen ze zes jaar was, besloot ze al om actrice te worden. Dat is haar zeker gelukt! Lees hier alles over het leven van Halina.

ToneelHalina groeide op in een hippiegezin in Groningen. Haar ouders waren kunstenaars, dus kon Halina bijna niet om een creatief leven heen. Als tiener speelde ze al toneel en in 1996 ging ze aan de Toneelacademie van Maastricht studeren. Halina stopte hier echter mee om in het toneelstuk Hamlet van De Trust te spelen. In hetzelfde jaar kreeg ze haar eerste filmrol in Labyrinth. Halina heeft jaren bij De Trust geacteerd, totdat ze in 2002 besloot om bij de Toneelgroep Amsterdam te gaan. Hier zit ze nog steeds bij.

Film en televisieHalina heeft in films als Zwartboek, Valkyrie, De Eetclub en in de televisieserie In Therapie (2010) gespeeld. In 2011 had ze de hoofdrol in de film Isabelle, waarvoor zij maar liefst twintig kilo moest afvallen. Sinds kort speelt Halina de hoofdrol in de nieuwe tv-serie Charlie.

Halina vijf jaar geleden, Carice & Halina en Halina nu

In de prijzenDe actrice heeft de afgelopen jaren al veel prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo kreeg ze onder andere in 2009 een Poolse prijs tijdens het internationaal theaterfestival Kontakt en nam ze een Gouden Kalf in ontvangst voor haar rol in de tweedelige televisieserie De Prins en het Meisje. Onlangs mocht ze ook de Courbois-parel, een nieuwe theaterprijs, in ontvangst nemen.

SchrijfsterHalina is creatief en veelzijdig te noemen, want naast haar acteertalent beschikt ze ook over een schrijfgave. Haar debuut Prinsesje Nooitgenoeg verscheen in 2005. Halina schreef bovendien columns voor Viva, die later gebundeld zijn tot het dagboek Doen alsof ik iemand anders ben. Momenteel schrijft ze columns voor verschillende tijdschriften, waaronder JAN magazine.

HartsvriendinHoudt de duizendpoot nog wel vrije tijd over? In ieder geval wel voor haar hartsvriendin, actrice Carice van Houten. De twee doen werkelijk van alles samen. Zo hebben zij vaak rollen in dezelfde films en verkochten zij hun kleding voor een goed doel tijdens de Fashionbash.

LiefdeHalina is op dit moment single. Haar laatste relatie was met Karl Klomp, die ook aan de Toneelgroep Amsterdam verbonden is. De relatie strandde helaas in september 2011, omdat Halina het te druk had met haar carrière.

Bekijk hier foto's van de succesvolle actrice!