/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fcore%2Fgrazia-fallback.jpg)
Vanavond aten we krokant gebakken halloumi. Grillen kun je h'm ook uitstekend (bbq!), deze van oorsprong langzaam smeltende kaas uit Cyprus. De kaas wordt van koe-, geit- en/of schapenmelk gemaakt. Halloumi doet denken aan feta en koop je bij de Turkse of Griekse winkel.
Gebakken halloumi, voor 4 personen:
1 el olijfolie 1 blok halloumi-kaas (ca. 250 g)
Snijd de halloumi in plakjes. Dep de kaas goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kaas in 1-2 minuten per kant goudbruin en knapperig. Lekker met pilaf en een frisse salade van tomaat, komkommer en olijven. Of maak er een broodje mee, in een salade en verrassend: krokante halloumi met verse vijgen en honing.