Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Uitje op zondag

Het valt niet mee om een uitje te vinden dat voor iedereen leuk is. Ondanks de museumjaarkaart is het elke keer toch we...

Uitje op zondag

Het valt niet mee om een uitje te vinden dat voor iedereen leuk is.

Ondanks de museumjaarkaart is het elke keer toch weer een flinke klus om iets te bedenken dat aan ieders verwachtingen voldoet.De één wil toch liever iets dóen, de ander wil graag iets zien en pappa en mama willen zichzelf natuurlijk ook graag vermeacken.We hebben inmiddels al heel wat musea gezien, van Het Watermuseum in Deventer tot het Batavia museum in Lelystad. We bezochten het geldmuseum, Beeld & Geluid, Spoorweg , Huis van Aristoteles en nog vele andere. Soms vanwege een speciale tentoonstelling en soms vanwege het tijdelijke ijsbaantje. Voor wie zoekt is er altijd iets leuks te beleven.

Ook vandaag had ik weer een missie. Misschien iets met sterren en planeten? Liz is daar de laatste tijd veel mee bezig. Ze wordt zo groot, haar blikveld wordt steeds ruimer. Of de moestuin in Maarschalkerweerd? Annabel is dol op tuinen en dieren, het zou echt iets voor haar zijn. Paul wilde liever naar Soesterberg, kijken bij de vliegtuigen. Mij maakte het niet zoveel uit, als ik er maar koffie kon drinken.

“Wat willen jullie,” vroeg ik de Kletsen. “We kunnen een speurtocht doen in het labyrint van Kasteel Ter Haar, of we kunnen naar de sterrenwacht. Er zijn daar echt veel dingen te doen, echt iets voor jullie. Echt vooruitkijken!”“Een vluchtje maken in Aviodrome ?” opperde Paul. “Leuk én leerzaam. En spectaculair! Misschien willen jullie daarna wel piloot worden!”

De Kletsen keken elkaar aan, wisselden een blik van verstandhouding.“Mama,” zei Annabel, “we willen zo graag weer eens naar Het Nijntjemuseum.”