Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dus jullie willen meer SEKS?!

Ja, ontken het maar niet. Ik moest wel een beetje lachen hoor, toen ik de bezoekerscijfers met betrekking tot mijn blog...

Dus jullie willen meer SEKS?!

Ja, ontken het maar niet.

Ik moest wel een beetje lachen hoor, toen ik de bezoekerscijfers met betrekking tot mijn blogs over de afgelopen periode bestudeerde. Ik geloof dat ik het beeld dat ik heb van ‘mijn gemiddelde lezer’ een beetje moet bijstellen. Ik dacht altijd dat jullie zo netjes en fatsoenlijk waren, maar niets is minder waar.Alle blogs die iets met seks, fetisj en/ of bedgeheimen te maken hebben scoorden ’sky high’, zoals de redactie het zo mooi omschreef.

Topscoorder was het blogje over Meesters Kate, die overigens zelf al eerder liet weten dat háár site in de dagen na het plaatsen van het stukje ook buitengewoon goed bezocht werd. Kate werd op de voet gevolgd door de Milf en ook Dirty Wordfeud deed het erg goed. Bij Vrouwonline vatten ze het als volgt samen: “Titels en inhoud van deze stukjes spreken de doelgroep aan”. Nou wil ik jullie natuurlijk niet allemaal als Dirty Milfjes met SM-neigingen bestempelen, maar toch meiden, maar toch.

Cijfers zijn leuk. En ze liegen niet. Ik heb er de afgelopen maanden flink wat lezers bijgekregen (misschien door mijn boek?) en nog nooit eerder waren de verschillen zo groot. In het weekend wordt minder gelezen, dat wist ik natuurlijk al (boefjes! In de baas z’n tijd he?!) maar wat ik niet wist is dat Engelse titels (veel) lager scoren dan Nederlandse. Waarom is dat? Toch geen taalbarriere?!Ook geldt: hoe vroeger ik een blog plaats hoe beter hij wordt gelezen. (Ik hoop dat ik nu nog op tijd ben!) Blogs over mijn boek scoren gelukkig hoog, de natuur doet het minder goed. Blijkbaar lezen jullie liever over seks dan over vogels. Vijftig tinten per blog, dat was misschien ook een aardige titel geweest.

Meer seks dus. Misschien moet ik een minnaar nemen. En als Paul dat dan niet leuk vindt, dan zeg ik gewoon: “Alles voor mijn lezers, schat. Alles voor mijn lezers.”

NB Voel je je betrapt? Niet doen hoor! Het zijn gewoon 'die nieuwe lezers'.