Steph over…. Rimpels en dat soort dingen

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Tijdens elk bezoek aan de Appie is het raak: “Mag ik je legitimatie zien?” Bij een pakje peuken (slecht, weet ik), of zelfs bij een fles rode wijn. For the record: ik word dertig dit jaar. En dat zeg ik dan ook steeds: “Legitimatie? Ik word dertig dit jaar!” Maar dat maakt hen niks uit. Geen ID, geen fles rood.

De laatste keer – gisteravond – heb ik mijn oogrimpels en grijze haren laten zien. “Kijk dan. Kijk dan!” Werkte niet. Ieder ander zou vrolijk in de lucht springen, want eerlijk: jonger geschat worden is nog altijd beter dan er tien jaar bij krijgen. Maar het heeft iets knulligs. Sta je daar, als volwassen 29-jarige vrouw met zweet in je handen en een blos op je wangen, omdat ze je weer eens niet geloven.

Waar het aan ligt? Tsja. Ik heb écht grijze haren en serieus een paar oogrimpels. En wie denkt dat ik een zorgeloos bestaan moet hebben geleid voor een jeugdige indruk: die hobbels en bobbels in het leven zijn mij hartstikke bekend, helaas. Bovendien rook ik, tel dat allemaal bij elkaar op en ik zou er uit moeten zien als een getormenteerde kunstenaar die non-stop sjekkies draait.

Maar dat is blijkbaar niet zo. En ik wil graag geloven dat ik mijn rimpelvrije velletje te danken heb aan huidverzorgingsproducten waar ik al vanaf m’n zestiende mee smeer, wat kan het anders zijn? Ik heb namelijk een tweelingzus die slecht smeert en er hartstikke uitziet als negenentwintig (grapjeloveyou). Dus, voor wie zich ook op d’r negenentwintigste wil legitimeren: hieronder een selectie van mijn favoriete oog- en dagcrèmepjes met SPF, het valt te proberen.

Dat geldt overigens niet voor roken, nooit doen. Die jaren halen me nog wel in, wacht maar tot je me op m’n veertigste tegenkomt: rimpels galore! Tot die tijd houd ik m’n legitimatie op zak en als de dag eenmaal is gekomen dat ze er niet meer om vragen, schrijf ik wel weer een blog over het leed dat ouder worden heet (inclusief hoopvolle anti-rimpel crèmes).

Lees ook: Steph over…Het mysterie van het nagellakdopje

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws