Zo krijg je prachtige wenkbrauwen

Niet iedereen is gezegend met wenkbrauwen à la Cara Delevingne, maar ook niet iedereen staat het. Naar je eigen gezicht...

Niet iedereen is gezegend met wenkbrauwen à la Cara Delevingne, maar ook niet iedereen staat het. Naar je eigen gezicht kijken is dus héél belangrijk. Door jaren plukken, waxen en vormgeven van je wenkbrauwen, is het moeilijk te zien wat nou precies je natuurlijke boog is. We helpen je even op weg.

Grow baby, grow!

Voordat je je oude vorm terug krijgt, moet je eerst je wenkbrauwen laten groeien zodat je goed de vorm van je oorspronkelijke wenkbrauw ziet. Dit betekent niets plukken voor minimaal acht maanden. Kijk eventueel foto’s terug van toen je klein was en je nog niet was begonnen met plukken.

Afmeten

Houd een kwastje verticaal langs de zijkant van je neus om te bepalen waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen. Houd het kwastje vervolgens langs je neus en buitenste ooghoek om te bepalen waar ze moeten eindigen. Dan het hoogste punt, de boog, zou op tweederde moeten zitten. En het puntje eindigt langs het verlengde van de buitenste ooghoek. Nu kan het epileren of  beginnen. Borstel tussendoor af en toe je wenkbrauwen met een borsteltje omhoog om te kijken of ze gelijk zijn.

Tip: Epileer je wenkbrauwen na het douchen. Het warme water helpt om het haarzakje wijder te maken, wat het plukken van haren makkelijker maakt en een stuk minder pijnlijk.

Finishing touch

Als je wenkbrauwen eenmaal in vorm zijn, beginnen we met de finishing touch (als dit nodig is). Gebruik een wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotlood om de lege ruimtes op te vullen. Een wenkbrauw-gel is de uitkomst voor eigenwijze haartjes. Borstel je wenkbrauwen in vorm met de gel en het blijft de hele dag in shape.

Lees ook: Vrouw laat wenkbrauwen tatoeëren en het gaat helemaal mis 

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws