Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kelly Piquet en Max Verstappen delen emotioneel statement: 'Dit moet stoppen'

'Ik ben verre van perfect, maar ik ben wel trots op mijn waarden, moraal en manieren', schrijft Kelly in een openhartig bericht op Instagram.

Kelly Max

Kelly Piquet, de knappe vriendin van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen, leeft verre van een leven in de luwte. Maar waar ze de afgelopen jaren mee wordt geconfronteerd op het internet gaat veel, veel te ver. Ze deelt op haar Instagram-pagina dat ze al een lange tijd te maken heeft met 'een vreemde en verontrustende golf van beschuldigingen, geruchten, verzonnen situaties, valse getuigenissen en gefotoshopte screenshots'. Heftig!

Leugens

''De online wereld kan om verschillende redenen een prachtige plek zijn, maar ook een erg enge als er verkeerde informatie en leugens worden rondgeslingerd'', zo begint Kelly haar bericht. Uit haar verhaal wordt direct duidelijk dat ze lang getwijfeld heeft om er aandacht aan te besteden. ''Ik weet niet zeker wat de juiste aanpak is om de haat die voortkomt uit onwaarheden aan te pakken.'' Ze heeft naar eigen zeggen al een lange tijd gezwegen en is niet ingegaan op de beweringen.

''Maar'', zo vertelt ze, ''de beschuldigingen van de afgelopen maanden hebben een nieuw niveau van smaad aangenomen.'' Dit is dan ook de reden dat ze er nu toch voor kiest om er in de media over te praten.

Grote gevolgen

''Degenen die mij kennen, weten dat ik mezelf nooit in zo’n positie zou brengen, bepaalde dingen zou zeggen of op zo’n manier zou handelen. Ik ben verre van perfect, maar ik ben wel trots op mijn waarden, moraal en manieren. Laat dat heel duidelijk zijn.''

Wat de beschuldigen precies inhouden deelt Kelly niet met haar volgers, maar dat ze een diepe indruk achterlaten, is een ding dat zeker is. ''Als mens raken de opmerkingen en haat mij en de mensen om mij heen diep. Ik hoop dat dit mensen eraan herinnert om online inhoud te verifiëren voordat ze bedreigingen uiten.''

Ook richt Kelly zich tot 'de daders': ''Ik hoop dat degenen die hieraan hebben bijgedragen een moment nemen om na te denken over de gevolgen in het echte leven van het verspreiden van leugens en het aanzetten tot haat'', aldus de Braziliaanse schone. ''Elke actie die we ondernemen is een stem voor wie we willen zijn'', zo stelt ze. ''Laten we ervoor kiezen om betere mensen te zijn voor onszelf en anderen.''

Max reageert

Lover Max Verstappen steekt zijn vriendin een hart onder de riem en plaatst een reactie onder haar bericht. ''Dit moet stoppen. Deze valse beschuldigingen door bepaalde individuen op Instagram en TikTok zijn krankzinnig en belachelijk tegelijk. Voor haat is geen plaats in deze wereld. We weten wat waar is binnen onze familie en we zijn heel gelukkig samen. Ik hou van je'', schrijft de formule 1 coureur. Lief!

Showbizz
  • Instagram @kellypiquet, LINDA.
  • NL Beeld