Steph over…. Voor paal staan

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Een oproep aan alle dames:

Laatst had ik een afspraak. Geen zorgen, dat komt wel vaker voor.

Dus ik gezellig die afspraak in. Twee uur lang gekletst, koffie gedronken, maar liefst acht verschillende mensen voor langer dan een minuut aangekeken, een grapje gemaakt, veel gelachen, tien keer “Jongens, ik moet nu écht gaan” geopperd en voordat ik eindelijk op de fiets terug naar kantoor sprong, moest ik toch eerst even naar het toilet.

En daar zag ik het. Twee dikke vette zwarte vlekken boven m’n ogen van de mascara. Of van m’n eyeliner. Hoe dan ook, wie mij had aangekeken moet hebben gedacht: “Vriendin, je hebt het niet in de gaten, maar je staat zo ontzettend flink voor lul met die vlekken. Maar ik zeg lekker niks, want ik wil je vooral niet serieus nemen terwijl je praat. Check die vlekken, hahahahahaha.”

Ik voelde me verraden.

Een collega had laatst ergens bij d’r oog een lipstickveeg zitten. Ik herkende me direct in haar, dus zei ik: “Je moet even zo doen.” En weg was het. Zij mij dankbaar, ik van die vlek af. Dus, WAAROM heeft NIEMAND mij tijdens die afspraak gewezen op het feit dat ik vlekken op m’n toet had zitten? Er is niks ergs aan hoor, om je even te ontfermen over een lotgenoot. Want lotgenoten zijn we, we’ve all been there. Lijnzaadje tussen je tanden hier, foundation niet goed uitgeveegd daar, blushvlek zus, mascaraklont zo.

Kijk, van je vrienden mag je het op z’n minst verwachten, dat ze het beste met je voor hebben. Maar je wint juist sympathiepunten als je het nog niet over je dating problems hebt kunnen hebben en alsnog laat zien dat het aanzicht van de ander je iets doet. Het maakt je aandoenlijk. Zorgzaam. Lief. Het maakt je een goed mens, verdorie.

Daarom een oproep: aarzel potverdriedubbelesnorren niet om een soortgenoot op de hoogte te stellen van een gênant voorkomen. ZEG IETS! Zo creëren we met z’n allen een saamhorige én vlekvrije wereld, hartstikke belangrijk. (Tackelen we daarna world hunger, gay rights en gender equality.)

Tot slot, voor mijn medemens die ook weleens last heeft van mascaravlekken: ik heb geleerd van mijn blunder en dankzij de volgende producten voorkom jij het ook. Joe.

Lees ook: Steph over… De geur waar iedereen complimenten over krijgt

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws