Steph over… Grijs haar

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Toen ik laatst bij de kapper zat en hij (serieus) vroeg of ik m’n haar uiteindelijk helemaal grijs laat worden, wist ik niet of ik kwaad moest worden of moest huilen. Dus ging ik voor weglachen.

Het weglachen begon ergens op m’n achttiende, met een grijs plukkie hier en daar. Dat was vooral een leuke periode voor m’n familie: “Je wordt al grijs Steph, hahahaha.” Inmiddels zijn we 11 jaar verder en krijg ik regelmatig opmerkingen over m’n haar alsof ze het nieuws zélf hebben ontdekt en brengen: “Hé kijk, je hebt grijze haren!” Of, een tikkeltje tactischer, zoals collega Bettina van de week: “Uhm, Steph, ik kan zeg maar, door de zon, weetjewel, er zitten een paar, nou ja.”

Mijn moeder zei altijd dat ik de grijze plukken er niet uit mocht trekken, omdat het bad luck zou betekenen. En ik ga tenslotte voor geluk, dus laat ik al die plukjes lekker zitten waar ze zitten. Dat die nieuwe trend me verdomd goed uit komt, is een feit. Maar het gaat hier wel om een totale fake grey look, zoals gezien bij Nicole Richie, Pink en alle bloggers, en dus niet om een échte grijze do, zoals gespot bij de twee Kates (Middleton & Moss). Want toen laatstgenoemden publiekelijk gezien werden met een gebrek aan pigment hier en daar, spraken de berichten vooral over ‘lef’.

En omdat ik te weinig zelfvertrouwen heb om lef te hebben, mezelf vooral nog te jong vind om grijs te rocken en het ook wel een tijdje zal duren voordat grijze uitgroei écht in wordt, zit er niks anders op dan aan de slag gaan met verf. Dat terwijl ik trouwens erg tevreden ben over mijn natuurlijke haarkleur, vandaar dat ik een zoektocht ben gestart naar middelen met een natuurlijk resultaat. Tadaaaa: gevonden. Onderstaande producten zijn ammonia en peroxide vrij, hebben versterkende kleurpigmenten die je eigen haarkleur naar voren halen en laten je lokken knalhard glanzen.

Grijze haren? Precies.

Lees ook: Steph over… Naturel Beauties

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws