Top 10 meest unieke supermodellen

Als we denken aan een model denken we al snel aan de extreem slanke Victoria's Secret-modellen, maar tegenwoordig wordt...

Als we denken aan een model denken we al snel aan de extreem slanke Victoria’s Secret-modellen, maar tegenwoordig wordt er een sterk tegenbeeld gegeven. Plus-size modellen zien we steeds meer, maar deze modellen wijken nóg meer van het ‘ideale’ schoonheidsbeeld. Juist hun imperfecties maakt deze modellen uniek en succesvol. Bekijk hier de bijzondere modellen:

1. Jilian Mercado heeft spierdystrofie. Hierdoor breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Jilian deed voor de grap een casting en sleepte de opdracht binnen. Ondanks dat ze in een rolstoel zit, is ze nu het nieuwe gezicht van Diesel.

2. Shaun Ross is het eerste albino model. Hij is getraind als professioneel danser, maar begon op zijn zestiende ook modellenwerk te doen. Shaun stond in de Italiaanse Vogue en liep shows voor Givenchy en Alexander McQueen. Maar hij is niet alleen in de mode industrie populair, ook in de muziekwereld is Shaun gewild.  Hij was te zien in de videoclip E.T van Katy Perry en Party van Beyoncé.

3. Alex Minsky zat bij de Amerikaanse marine, maar verloor zijn rechterbeen in de strijd tegen Afghanistan. Ondanks dat zijn been is geamputeerd, is hij zijn lichaam blijven trainen. Hij heeft inmiddels een prothese en is door zijn goed getrainde lijf nu een succesvol en heel bijzonder model.

4. Rick Genest heeft bijna geen uitleg nodig als je zijn foto bekijkt, want dit zie je niet dagelijks. Rick, beter bekend als Zombie Boy, werkt veel in de mode en speelde in de videoclip van Lady Gaga Born This Way.

5. Andrej Pejic is wereldwijd het meest bekende androgynous model. Inmiddels is ze als transgender vrouw heel succesvol. Niet gek, want ze is prachtig!

6. Casey Legler is voormalig Olympisch zwemster, maar is nu model. Wat erg bijzonder is aan Casey is dat ze de eerste vrouw is die als man staat ingeschreven bij een modellenbureau. Toen één van haar vrienden foto’s liet zijn bij het modellenbureau Ford Models, werd ze in de categorie mannen geplaatst.

7. Daphne Selfe is al zestig jaar model en is nu 85 jaar oud en ze is prachtig! Daphne bewijst dat je als model helemaal niet op je veertigste ’te oud’ bent voor het vak. Deze dame schitterde onlangs nog in de campagne van & Other Stories en loopt zélfs nog catwalkshows.

8. Moffy is een beeldschoon meisje met een lang slank lijf en een mooi gezicht. Toch is er iets ‘bijzonders’ aan haar. Ze kijkt namelijk scheel, iets dat je niet vaak ziet bij modellen. Ondanks dat is Moffy erg succesvol in de modellenwereld. 

9. Winnie Harlow is het levende bewijs dat je met een aandoening nog steeds enorm mooi kunt zijn. Ze heeft de huidziekte vitiligo, hierdoor is haar huid gevlekt. Maar de ziekte houdt Winnie niet tegen om haar dromen te verwezenlijken. Ze is dan ook al te zien in de campagnes van Diesel en Desigual.

10. Amazon Eve heet eigenlijk Erika Ervin, maar ze heeft haar naam verandert naar haar bijzondere uiterlijk. Amazon is namelijk het langste model ter wereld. Ze is dan ook 2.03 meter lang. Door haar lengte valt ze nog meer op en dat maakt haar een heel bijzonder model.

Beeld: Social Media

Laatste nieuws