Steph over… Reisbagage

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Ik zit in de Thalys op weg naar Parijs. De gelegenheid? Een parfumlancering van Azzedine Alaïa. Precies, daar moet Grazia bij zijn. En dat zijn we ook. Weliswaar een halve dag te laat (ik had me soort van vergist in de datum, oeps), maar ik bén erbij. Het feit dat ik er laat achter kwam dat ik vandaag moest vertrekken, in plaats van morgen, betekende dat ik mijn koffertje met hogesnelheidstreineffect moest inpakken. Je zou ook denken dat ik – na alle persreisjes die ik inmiddels op m’n CV heb staan – daar gedreven in zou worden. Dat ik het een en ander klaar heb liggen, reisflacons in plastic zipzakjes, bijvoorbeeld.

Het tegendeel is waar. Ik stel het inpakken van mijn koffer áltijd uit tot het allerlaatste moment en in plaats van reisflacons, zuil ik graag met literflessen en douw ik m’n hele badkamerplanchet in m’n koffertje. Nee, ik maak het mezelf niet makkelijk. Kijk, beautypresentaties komen met dresscodes en samen met knappe verschijningen van andere bladen wil je er gewoon niet bijlopen als een of ander diepzeemonster. In mijn geval houdt dat in dat ik m’n eigen joekelflessen shampoo en conditioner meeneem (het is haar-was-dag), m’n haarborstel, een anti-pluisspul (ik heb pluishaar en pluishaar wordt touwhaar en touwhaar staat niet netjes), facewash, toner, nachtcrème, bb-cream, twee parfums (kiezen kost tijd), mascara, drie verschillende tinten oogschaduw, eyeshadowprimer, foundation, concealer, poeder, eyeliner, wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwborsteltje (ik heb iets met wenkbrauwen), fixing spray, twee kleuren blush, een spiegeltje, twee kleuren nagellak, oogpotlood, puntenslijper en drie kleuren lipsticks (want misschien zin in rood, maar wellicht toch in paars). Wat modepoppetjes met schoenen ervaren, ervaar ik met make-up. Hoe meer keuze, hoe beter. Tel daarbij een paar uitstelgenen en een minimum aan tijd op en ik rol met een koffertje waar je U tegen zegt.

Je kunt nu maar beter sympathiek reageren en mij in m’n waarde laten met al m’n producten die ik stiekem toch niet nodig heb, want stel dat jij en ik een keer op een onbewoond eiland stranden? Dan heb ik op z’n minst anti-pluishaar, ben jij mij dankbaar voor een spraytje parfum (denk Expeditie Robinson), en worden we eindelijk gevonden: haal jij het nieuws met je bosjes touw. Jaaa, da’s balen hè? Dus. Dan ga ik nu even dat loeizware ding van het bagagerek tillen en inderdaad, dat tel ik gewoon als een work-out.

Lees ook: Steph over… Een nieuwe hobby

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook